Hvem sitter med kalkulatoren hos Sørlandsekspressen?

Da jeg dro hjem til Risør i jula, oppdaget jeg noe interessant og som fikk meg til å stusse litt.

Jeg tok Sørlandsekspressen fra Oslo til Risør. Det kostet 312 kroner. Helt greit. Det hadde seg slik at nyttår skulle feieres i Kristiansand. Nok en gang kjøpte jeg billett på Sørlandsekspressen. Pris: 214 kroner. Også det helt greit.

Det som fikk meg til å stusse litt, var da jeg bestilte billett fra Kristiansand til Oslo. Da kostet billetten 321 kroner.

Det betyr at om man kjøper billett fra Oslo til Krisitansand, så koster det bare 9 kroner mer enn om man kjøper billett fra Oslo til Risør, og man betaler 203 kroner mer for strekningen Risør – Kristiansand.

Jeg skjønner at det er billigere å kjøpe en lang reise enn en kort. Men synes 9 kroner i differense fra Oslo – Kristiansand mot Oslo – Risør var liten i forholhold til det turen koster på strekningen Risør – Kristiansand.

Dette er egentlig ikke noe som plager meg i det hele tatt, bare en liten observasjon jeg har gjort. Og det er helt sikker slik på alle strekninger rundt om i Norges land.

Men er det noen med kollektivbakgrunn og kalkulator som kan forklare hvorfor det er slik?

NB! Prisene er justert for prisendringene 1.1.2012 og gjelder ved betsilling på nett.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.