Lilyhammer – episode 1 “Reality Check”

Endelig er serien Lilyhammer på norske TV-skjermer. Serien skulle hatt premiere på NRK1 1. januar, men grunnet ulovlige produktplasseringer som måtte redigeres og retusjeres bort, tok det litt lenger tid før den kom på skjermen.

Lilyhammer består av åtte episoder og starter med “Reality Check“. Det er Steven Van Zandt som spiller hovedrollen Frank Tagliano. Han er også kjent som Little Steven og er gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og har spilt i blant annet TV-serien Sopranos.

Blant de norske skuespillerne finner vi blant annet Trond Fausa Aurvåg, Sven Nordin,  Steinar Sagen og Fridtjov Såheim.

Har Lilyhammer levd opp til mine forventinger?

Jeg har hatt store forventinger til Lilyhammer fra jeg først hørte om serien og så de første klippene for en god stund siden.

Lilyhammer er morsomt og lett og følge med på. Jeg hadde det svært hyggelig den snaue timene en episode varer.

Det var kanskje litt i overkant klisjeaktig med smalahove, strikkegenser og Lillehammer plassert i Sverige. Men slikt vil helt sikkert gå hjem hos det amerikanske publikumet når seriern blir tilgjengelig på Netflix i februar.

Fra gangster til arbeidsledig

Frank Tagliano var med i mafiaen i New York, men blei en del av FBIs vitnebeskyttelsesprogram da han vitnet mot sjefen sin i en rettsak. Betingelsen var at han fikk komme til Lillehammer, Norge.

Fra en grei tilværelse i New York, venter arbeidsløshet på Lillehammer. Selvsagt må Frank Tagliano eller Giovanni Henriksen som er dekknavnet hans, en tur på NAV. Det er ikke lett å legge fra seg sine mafiatendenser med en gang, så han gjør et lite forsøk på å bestikke sin NAV-behandler.

Jeg har også vært innom NAV-systemet og føler med Frank Tagliano. Han var heldig som slapp med en dag på jobbsøkerkurs, jeg hadde fire uker. Riktig nok blei han satt på et seks måneders kurs, Nye sjanser for å bli integrert i det norske samfunnet.

Frank Tagliano takler hendelser på sitt vis og klarer både å skyte en ulv og bli kvitt bevisene en sen natt i skogen sammen med Roar Lien (Steinar Sagen) og Torgeir Lien (Trond Fausa Aurvaag).

Tanker etter første episode

Jeg likte første episoden av Lilyhammer. Underholdene, dog en del klisjéer om nordmenn og kanskje en litt stereotypisk framstilling. Men men…

Det viktiskte er å bli underholdt. Og det ble jeg. I så måte klarte Lilyhammer å levere. Jeg gleder meg til neste episode og er spendt på hvordan det går videre.

Utgitt: 2012, Norge. Sjanger: drama-komedie. Manus: Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin. Regi: Geir Henning Hopland, Lisa Marie Gamlem, Simen Alsvik. Produsenter: Trond Berg-Nilssen, Agnete Thuland. Skuespillere: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Greg Canestrari, Kyrre Hellum, Anne Krigsvoll, Sven Nordin, Marian Saastad Ottesen, Steinar Sagen, Fridtjov Såheim.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.