Førsteinntrykk av PS Vita

Det er først 22. februar at Sonys PS Vita lanseres. Men Sony drar for tiden litt rundt omkring i Norge for å promotere sin nye håndholdte konsoll.

Jeg var innom Expert City i Oslo lørdag 28. januar og fikk spilt PS Vita i rundt 15 minutter. Det er jo selvfølgelig alt for lite til å komme med en endelig dom over konsollen, men førsteintrykket er bra.

Jeg fikk testet spillene Uncharted: Golden Abyss, Wipeout 2048 og ModNation Racers: Road Trip.

Det første som slo meg er hvor utrolig god skjermen på PS Vita er. Det er en OLED skjerm på 5-tommer med en oppløsning på 960 × 544, altså 4x oppløsninga til PSP. Flotte farger og god grafikk.

Det andre jeg tenker på, er hvor kjekt det er at skjermen er berøringsfølsom. Å kunne trykke på skjermen for å foreta menyvalg er veldig kjekt. Det er jo det vi gjør med telefonen hele tiden, og føles veldig intuitivt.

Jeg har alltid innbilt meg at berøringsflaten på ryggen til PS Vita var ru, men det var den ikke. Den var helt glatt og så vidt jeg kunne registrere var det ikke mulig å kjenne hvor berøringsområdet startet, da det hele gikk i ett. Litt upraktisk kanskje? Fikk ikke testet dette i løpet av mine 15 minutter.

Det er ikke så mye som skiller PS Vita og PSP i størrelse, Vita er litt større bare. Vekten er også omtrent den samme.

PS Vita kommer ikke med noe internlagringsplass (noe den kanskje burde), ei heller et minnekort, noe flere spill garantert vil kreve. Dette må kjøpes i tillegg. Typisk for Sony, har de laget et proprietært minnekort. Hva med å bruke SD eller Memory Stick? Akkurat dette liker jeg ikke.

Prisen for PS Vita vil nok for en del være veldig høy, spesielt 3G versjonen. Men så er det jo mye teknologi i denne dingsen også da, og det koster jo litt.

Det frister veldig med en PS Vita, må si det. Men jeg kommer ikke til å kjøpe den på lanseringsdagen, slik jeg ofte har gjort med nye konsoller tidligere. Denne gangen kommer jeg til å vente litt, til prisen har gått ned.

PS VitaFoto: PlayStation.Blog.EuropeCC BY-NC 2.0

2 thoughts on “Førsteinntrykk av PS Vita

 • 29/01/2012 at 19:47
  Permalink

  Interessant inntrykk du fikk av PS Vita. Har tidligere sagt til meg selv om å vurdere å skaffe PSP når det kom, men årene gikk og i mellomtiden ble det lansert par modeller så har jeg ennå ikke skaffet meg det.

  Blir interessant å se om det endrer seg med PS Vita, men om jeg skal kjøpe meg det så har jeg en regel; kommer det minst 2 – 3 interessante eller must-have spill til gjeldende konsoll så kjøper jeg det. Hvordan er det med deg?

  Reply
  • 30/01/2012 at 15:31
   Permalink

   Det bør nok være noen spill jeg ‘bare må ha’ før jeg kjøper. Har foreløpig mer enn nok av spill jeg ikke har fått spilt ferdig. Så jeg har ting å holde på med i god tid framover.

   Det er ikke mye man får gjort i løpet av 15 minutters testing, men det virket bra. Blir spennende å se om Sony klarer å utnytte potensialet til PS Vita.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.