Dropbox gir deg backup og synkronisering

Det er stadig blitt viktigere å ha datafilene, om det er bilder eller dokumenter, tilgjengelig til en hver tid og over alt.

Det finnes ulike tjenester på nettet som kan gi deg dette og de siste dagene har jeg testet ut Dropbox på PC og min Samsung Galaxy SII.

Dropbox gir deg i utgangspunktet 2GB gratis lagringsplass, og registrer du deg via denne linken, får du 250 MB ekstra plass. Det er også mulig å betale for seg og få enda med plass for lagring. Men for de fleste vil gratis alternative være greit, i alle fall for å teste ut tjenesten.

Du laster ned et program til din PC (Mac eller Linux maskin) og når det er installert, dukker det opp mapper på PCen hvor du kan kopiere over det du vil ta vare på. Når det er gjort, blir dette synkronisert med Dropbox der oppe i nettskyen.

Jeg installerte også Android appen på min Samsung Galaxy SII. Dropbox app er også tilgjengelig for iPhone, iPad og BlackBerry. Og dermed har jeg alt jeg vil ha synkronisert på PC, mobil og nett. Du kan også selvsagt logge deg på nettet å få tilgang til filene dine der også.

Android appen av Dropbox lar deg også automatisk ta backup av dine bilder. Så fort et bilde er tatt, lastes det opp i nettskyen. Dvs, du kan velge om det bare skal lastes opp når WiFi er tilgjengelig eller over 3G (men da må man jo tenke litt på datamengden man har i sitt abonnement).

Under kan du se en video som presenter Dropbox.

Dropbox lar deg også dele filer med andre. Da laster du bare opp en fil i Public-mappen og deler linken på nett eller til de personene som trenger innholdet. I tillegg tar Dropbox vare på tidligere versjoner av filene, slik at det er mulig å gå tilbake til noe du gjorde tidligere hvis det skulle være behov for det.

Første inntrykket mitt av Dropbox er godt, fungerer enkelt og greit så langt jeg har testet. Så da er det jo bare å prøve ut tjenesten.

  

2 thoughts on “Dropbox gir deg backup og synkronisering

 • 15/03/2012 at 10:57
  Permalink

  Bruker det av og til jeg og, knallbra opplegg! Visste ikke at man kunne få det på mobilen også, kjekt da :D

  Reply
  • 16/03/2012 at 17:11
   Permalink

   Er faktisk veldig kjekt å kunne ha det tilgjengelig på mobil også.

   Jeg har både en bærbar- og en stasjonær PC. Veldig greit å ha diverse filer synkronisert. Mer praktisk enn å måtte kopiere over på en minnepinne og holde styr på hvilken versjon av filene som er nyest.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.