Slik ser HBO Nordic ut på Samsung Smart-TV

hno_nordic_samsung_smart-tv_app_01

Da HBO Nordic lanserte rett før jul, var det kun med app til Samsung Smart-TV fra 2012. Denne uka blei appen også sluppet til 2011-modellene, som jeg har (D8005).

Appen er bare på ca. 5 MB, så det går raskt å laste ned og innstallere den.

Du må aktivere appen. Det skjer første gang du ser en episode. Da får du opp en kode som må aktiveres på web. Litt tungvindt men.

Og slik er menyene

På venstre side har du menyen. Under Hjem er det forslag på serier. Dessverre navngis de med episodenavnet og ikke navnet på serien.

Under Min HBO har du både Foreløpig ser og Watchlist. Førstnevnte skal vise hvilke serier du holder på å se. Men ser du serier på Samsung TV, så klarer ikke appen å huske dette . Ser du på nett, så husker HBO hvor du er, men klarer ikke å overføre det til Smart-TV. Og dermed må man bla seg fram til episoden man skal se hver gang.

Serier har du alternativene Utvalg og Alle Serier. Utvalg funger likt som Hjem beskrevet over. Alle Serier viser alle alle serier (naturlig nok). Den viser i utgangspunktet alle episodene som er tilgjengelige, med den nyeste episoden øverst. Men du kan også gå inn på hver enkelt sesong for serien.

Filmer viser listen over filmer og kan sorteres etter kategorier eller alfabetisk. Utvalget av filmer er ikke så stort, men får håpe det bedrer seg.

Det siste valget er Innstillinger. Her har du mulighet til å deaktivere enheten og se på historikken over hva du har sett.

hno_nordic_samsung_smart-tv_app_02

Det som ikke virker

Som nevnt husker ikke appen hvilke serier du ser på. Så du må selv finne serien og episoden du skal se på neste gang du starter appen.

Har du valgt norske undertekster en gang, vet ikke appen det til neste episode. Derfor hadde det vært veldig fint med et universal valg under Innstilling hvor du kunne velge foretrukket undertekster.

Til min store overraskelse går det ikke an å spole, hverken forover eller bakover. Om du må ha en pause i TV-tittinga, så må du faktisk finne punktet du var på i nettleseren, før du kan fortsette å se på TV (ikke alltid dette virker).

Alle disse manglene har jeg rapportert til HBO Nordic.

Av en eller annen grunn hadde Samsung TV’n klart å avinstallere HBO Nordic appen. Jeg lastet den ned og installerte på nytt. TVen måtte da aktiveres på nytt. Så nå har jeg faktisk to aktiveringer registrert på Smart-TVen. Man kan bare ha 5 enheter aktivert samtidig.

HD og nye episoder

Foreløpig er det bare Samsung sine Smart-TVer som har HD-bilde. Og jeg må si at kvaliteten er veldig god. Så det er bare å håpe på at alle enheter får HD så fort som mulig.

HBO Nordic slipper nye episoder på tjenesten bare timer (de sier vel i løpet av 24) etter at de er sendt i USA. Og det med norske undertekster. Første serie som kom samtidig med USA, var premieren på Banshee.

Og til slutt…

Det er fint å endelig kunne se HBO-seriene i HD, men det er bare fordi jeg har en enhet som støtter det. Ennå er det ikke apper til Xbox (skal kommet i løpet av første kvartal), PS3, AppleTV eller Airplay støtte, eller HD på PC (selv om også det skal komme).

Appen har også mange grunnleggende mangler som bør rettes opp i snarest. Men det som er positivt er at jeg kan se HBO på TV, i HD.

7 thoughts on “Slik ser HBO Nordic ut på Samsung Smart-TV

 • Pingback: 24 timer med HBO Nordic: Hva er inntrykket? | OP-5

 • 22/01/2013 at 09:22
  Permalink

  Hei, kan jeg få spørre om hvordan du får HD-oppløsning på en 2011-modell Smart TV? Jeg har selv en 2011-modell, og bildet jeg får fra HBO Nordic appen er rimelig langt unna HD. Har vært i kontakt med HBO Nordic support, og de hevder at selv om appen er lansert på 2011-modellene, er HD fortsatt bare tilgjengelig på 2012-modellene.

  På forhånd takk.

  Reply
  • 22/01/2013 at 20:04
   Permalink

   Hvis det ikke er HD-bilde på 2011-modellene ennå, så gleder jeg meg i alle fall til det kommer. Jeg har et veldig godt og skarpt bilde på min TV. Bedre enn det man får på weben. Så jeg er godt fornøyd, men tar likvel og hører med HBO Nordic for å se hva jeg får til svar.

   Reply
 • 10/04/2013 at 07:21
  Permalink

  Hei
  Har du fått noe svar fra HBO ang spolingen i seriene?

  Reply
  • 10/04/2013 at 16:03
   Permalink

   Nå er det en stund siden sist jeg spurte hvordan de lå an med bugfixen. Leste på Facebook-siden deres for noen dager siden at de jobbet med det. Er snart gått 3 måneder siden jeg rapporterte feilen…

   Reply
 • 20/12/2014 at 18:01
  Permalink

  Til info så går det an å spole. Aktiver menyen under avspilling (enter-knapp slik at bl.a. undertekst-valget vises). Da fungerer spole-knappen fra fjernkontrollen. Hvert trykk spoler 30 sek.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.