Et døgn uten vann

vannkran_vask

Det er sol og sommer. Det er godt å kunne ta seg et glass kaldt vann eller en god dusj for å kjøle seg ned. Om man har vann da.

Onsdag formiddag, 17. juli, forsvant nemlig vannet i Risør. Det viste seg å være et tett filter som måtte renses og rør måtte luftes før vannet sakte men sikkert kunne fylles på igjen. Selvfølgelig kom det en ny kollaps onsdag kveld og ikke før utpå natten en gang kunne påfyllinga starte igjen.

Noen i sentrumsområdene hadde vann hele tiden, om noe dårlig trykk. Vi som oppholdt oss høyt oppe (Viddefjell) hadde ingenting og fikk vannet tilbake først torsdag ettermiddag.

Et døgn uten vann får man til å tenke på hvor avhengig man er av det. Det brukes til alt. Oppvask, kaffekoking, matlaging, dobesøk, dusjing. Ingenting av dette er enkelt når man ikke har vann. Og når dette var et uventet vannbrudd, så hadde man heller ikke mulighet til å tappe vann på flasker og i bøtter.

I følge Statistisk Sentralbyrå bruker hver av oss 199 liter vann i døgnet. Fra det til nærmest ingenting (vi fikk ordna oss litt vann på flasker) er et stort spenn. Så torsdagformiddag brukte jeg min lille rasjon til en kopp kaffe.

instagram_kaffekopp

Foto: © 2013 – Frank Eivind Rundholt
Kilde: Risør kommune, SSB

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.