Et siste ‘Dæjå’ fra Rolf Wesenlund

Foto: Rigmor Dahl Delphin/Wikipedia - CC BY-SA 3.0
Foto: Rigmor Dahl Delphin/Wikipedia – CC BY-SA 3.0

Rolf Wesenlund har sagt sitt siste ‘Dæjå’. Han døde natt til søndag 18. august, 76 år gammel, etter lengre tids sykdom.

Dermed har Norge mistet en av sine store komikere gjennom tidene. Men han startet faktisk som jazzmusiker i sin ungdom og kan skilte med to NM i jazz. Han har både vært skuespiller og revyforfatter på Chat Noir, ABC-Teatret, Oslo Nye Teater og Det Norske Teater.

Sammen med Harald Heide-Steen jr. utgjorde han duoen Wesensteen som også var veldig populære i Sverige. De gav oss klassikere som Supperådet, Hos tannlegen og Doble Fustasjeopphengsforkoplinger.

Rolf Wesenlund spilte også i en rekke filmer som i Mannen som ikke kunne le, Norge byggeklosse, Den siste Fleksnes og Bør Børson Jr. I tillegg, og ikke minst, udødeliggjort gjennom figuren Fleksnes som gjorde at vi lo vel så mye av ham som oss selv.

I forbindelse med 30-års jubileet til Fleksnes i 2002 blei det lagd en siste episode i serien, “Himmelen kan vente”. For å sitere svenske Aftonbladet: “Men natten till i dag kunde himlen inte vänta längre“.

“LA8PV, over og ut.”

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.