Ny harddisk i Strong PVR 8965

Jeg synes ofte at opptakere kommer med litt lite lagringsplass. Har lett for å fylle seg opp. Selv om Strong PVR SRT 8965 hos RiksTV har 500 GB, blei det for lite. Så jeg bestemte meg for å bytte disken som fulgte med.

Det var enkelt å skru PVRen opp, garantien ryker riktig nok (med det kan jeg leve med). Harddisken som brukes, er en vanlig 2,5 tommers disk som man vanligvis finner i bærbare PCer. Det var enkelt å få ut den gamle og sette i en ny på 1 TB. Jeg kjøpte en Western Digial WD Mobile Blue 1TB. Satte for øvrig samme disk inn i PS3en jeg har.

Jeg gjorde harddiskbyttet før sommerferien. Det betyr at jeg har brukt disken på 1 TB i ca. 2,5 måneder nå. Det har fungert helt fint, har ikke hatt noen problemer.

rikstv_strong_pvr_8965_01_harddisk rikstv_strong_pvr_8965_02_skjermbilde_plass

3 thoughts on “Ny harddisk i Strong PVR 8965

 • 13/11/2014 at 23:30
  Permalink

  Takk for en kjapp avklaring på hvorvidt de brukte 2.5″ eller 3.5″ disker, spesielt takknemlig for at du også postet bilder.
  Før jeg evt. selv oppgraderer så håper jeg du kan svare på følgende spørsmål:

  – Tror du det er problematisk hvis 2.5″ disken er litt høyere (15mm) enn normalt (9.55m)? Tenkte å fyre inn en 2TB disk hvis jeg først trenger mer plass.
  – Siden du ikke nevnte det; Var det noe som måtte gjøres vedrørende formatering av disken etter monstering? Var den kanskje på forhånd formatert i det dekoderen foretrekker (som jeg antar kanskje er gamle FAT32).
  – Til slutt lurte jeg bare på om du sjekket innholdet på din gamle disk etterpå? Jeg antar de ikke lagrer det ukryptert, men kanskje du kan si noe om hva du så hvis du mountet den gamle disken.

  På forhånd takk.

  Reply
  • 15/11/2014 at 14:58
   Permalink

   Det er god plass i boksen, så det gjør ikke noe om harddisken er noe høyere. 2TB er forøverig maks størrelse som boksen støtter.

   Når harddisken er byttet og boksen blir slått på, blir du bedt om å formatere harddisken.

   Jeg har ikke sjekket harddisken fra Strong-boksen, men gjorde det med min gamle Grundig-boks. Den hadde et filsystem som PCen ikke gjenkjente. Regner vel med at det samme gjelder for Strong-boksen. Vil også tro at opptakene er krypterte.

   Reply
 • 12/07/2023 at 00:39
  Permalink

  Hvorfor bruker de fremdeles HDD? Idag kommer snart alle laptoper og PCer med SSD. Ikke vet jeg om det hadde hjulpet på stabiliteten, men jeg har hatt 3 slike Strong PVR II bokser og alle har vært forferdelig ustabile:
  – Opptak fryser på et vilkårlig sted. Resten av opptaket er utilgjengelig. Skjer relativt ofte. Samme på alle bokser.
  – Valgt linje i programguiden er uleselig. Hvit skrift på hvit bakgrunn. Likt på alle bokser etter siste SW.
  – Etter siste SW oppdatering virker heller ikke spol bakover i programmet du ser på som det skal. Man må prøve 2-3 ganger .
  – Og hvorfor faller undertekster ut plutselig? Av og til kan man få tekstingen tilbake ved og spole noen sekunder bakover. Eller skifte kanal frem og tilbake.
  – Jeg har kablet internett til boksene, men Underholdningsportalen/Arkivet viser ofte svart skjerm. Ta strømmen i noen sekunder så virker det igjen. Det er forøvrig standard feilretting fra Rikstv uansett hvilke problemer det er. Hjelper ikke det skal man fabrikk resette boksen. Håpløst..
  – Det er mange andre mindre uregelmessigheter med disse boksene. Problemet er vel at programvaren er snekret sammen av ett eller annet 3djepart SW firma. Det finnes derfor ingen på kundeservice på RiksTV som har noe peiling på dette eller vil/kan rapportere tilbake. Ta strømmen,.sett tilbake til fabrikkstandard…

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.