Nelson Mandela er død

nelson_mandelaEtter lang tids sykeleie, døde Nelson Mandela 5. desember, 95 år gammel.

Nelson Mandela var et symbol på frihet, likeverd og tilgivelse. Han jobbet mot apartheidregimet i Sør-Afrika og satt 27 år i fengsel fram til han blei løstlatt i 1990. I 1993 fikk han Nobels fredspris for sitt arbeid.

Mandela blei valgt til den første svarte presidenten i Sør-Afrika i 1994 og var president i fem år. Fra midten av 2000-tallet, trakk han seg mer vekk fra offentligheten, både på grunn av alder og sykdem. Men han har hele tiden fram til sin død vært et viktig symbol. Nå er en stor mann borte.

Foto: Wikipedia (South Africa The Good News / www.sagoodnews.co.za – Creative Commons BY 2.0)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.