BBC-kanaler på RiksTVs Ekstra-portal

rikstv_ekstra_bbc_01 rikstv_ekstra_bbc_02

Det siste året har RiksTV satset mye på sin Ekstra-portal som er tilgjengelig på hybrikboksene fra Strong. Med blant annet filmleie og TV en uke tilbake i tid med utvalgte programmer fra TVNorge og TV 2.

Torsdag 19. desember lanserte RiksTV to nye kanaler, men denne gangen streames de via internett i Ekstra-portalen. Det er kanalene BBC Lifestyle og BBC Knowledge.

Kanalene finner du i BBC under Mer TV-fanen på smart-boksen. Dette er SD-kanaler og bildekvaliteten er akseptabel. Men jeg skulle gjerne sett at det var høyere bitrate eller bedre komprimering. For i scener med mye beveglse er det kraftig makroblokking.

En ting jeg savner, er mulighet til å sjekke TV-guiden for å se hva slags programmer som kommer. Denne muligheten bør komme i en oppdatering.

Siden programmene streames over internett, hadde det også vært kjekt med for eksempel muligheten for å spole tilbake i tid, slik man kan både på NRK nett-tv og TV 2 Sumo. Men det kan jo være noe kommer sener. Håper i alle fall at RiksTV har vært inne på tanken. Det er heller ikke mulig å gjøre opptak fra kanalene.

I følge Christian Birkeland (adm. direktør i RiksTV), så er dette bare begynnelsen: “Vi kommer til å lansere flere internettbaserte nyheter til våre kunder allerede på nyåret. Foreløpig kan jeg ikke gå nærmere inn på detaljer her, men et stikkord er enda flere tjenester og enda bedre brukervennlighet.” (RiksTV.no)

Så da er det jo bare å følge med. Personlig skulle jeg gjerne sett at RiksTV valgte å streame HD-utgavene av TV3, Viasat 4, FOX og MAX.

BBC-kanalene på Ekstra-portalen er nok bare en liten forsmak på hva vi kan se fra RiksTV i tiden framover.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.