NRK åpner gullkrana for nostalgikerne

borgen_skole_nrk_nett-tv

Etter å ha forhandlet med Norwaco (rettighetshavernes interesseorgan) i tre år, fikk NRK i desember i fjor endelig i havn en avtale som gjør at gammel arkivmateriale kan gjøres tilgjengelig på internett. Dette gjelder programmer NRK har vært med å lage eller finansiere fra starten i 1960 og fram til 1997. Avtalen gjelder fra 2014 og i seks år, altså fram til 2019. (NRK.no)

En av de mest etterlengtede seriene, Jul i Skomakergata, ligger nå ute på nett. Det samme gjør Borgen skole som jeg ikke har sett på siden jeg var liten, Tre-fire-fem (aka Labbetuss) som jeg også måtte ha med meg som barn. Pelle Parafins bøljeband og automatspøkelsene er også et program jeg husker med glede. Det samme gjør Trond-Viggo Torgersens program Kroppen som lære oss som vokste opp på 80-tallet det vi trengte å vite om kroppen vår.

De som er noe eldre enn meg, vil også huske Pompel og Pilt. En annen barneserier er Pernille og Mr. Nelson.

Storserien Vestavind fra 1994 er også på nett. Eller hva med Minner fra Lille Lørdag?

NRK sitt arkiv er enormt, så alt var ikke på plass fra 1. januar. Det tar tid å digitalisere, men nye ting vil helt sikkert dukke opp (u)regelmessig. Avtalen NRK nå har er gull verdt for oss nostalgikere.

Tips gjerne om det dukker opp noen av dine gamle TV-favoritter i NRK sitt nett-TV.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.