RiksTV med ny programvare til Strong PVR (oktober 2014)

RiksTV sin hybrid-boks, Strong SRT 8965, har fått oppdatert programvare. Om boksen ikke oppdaterer seg over lufta, kan du gå inn på RiksTV sin nettside og følge prosedyren der.

Versjonen som ligger ute nå er (gammel versjon står i parantes):

 • Product SwVer 5038 (gammel 4502)
 • Programvareversjon 3.3.35 (2.9.4)
 • Dato 2014-09-18

Sånn umidelbart registrer jeg at spolingen nå ser ut til å virke veldig bra. RiksTV Junior har dukket opp i fanen Junior på underholdningsportalen Ekstra under navnet Barnas Favoritter. Her ligger nå også Dinsey Channel on Demand.

Tidligere la alle opptak som hørte sammen i en serie, i sin egen mappe. Dette gjorde det veldig oversiktlig og greit. Dette er dessverre ikke tilfellet i denne oppdateringen. Da ligger alt i en og samme mappe.

Jeg har også savnet muligheten til å legge til noen minutter ekstra før programstart ved opptak. Denne muligheten er ennå ikke lagt til. RiksTV har brukt 10 måneder på denne oppdateringa, og den gjør tilsynelatende lite nytt.

Oppdatering (12. oktober 2014)
Siden RiksTV ikke har noen liste over hva som er forandret, prøver jeg meg på en her:

 • Gamle serieopptak havner i mappen Alle opptak. Nye opptak havner i Serieopptak-mappa.
 • Når man nå trykker på skip-knappen, hopper den 60 sekunder fram/tilbake, mot 30 sekunder tidligere (som er å foretrekke).
 • Underholdningsportalen har fått fanen Junior.
 • (Fremdels bug i EPG med dobbel- og trippeloppføringer av enkeltprogrammer).

Noe jeg har glemt?

rikstv_strong_pvr_firmware_5038

23 thoughts on “RiksTV med ny programvare til Strong PVR (oktober 2014)

 • 09/10/2014 at 19:58
  Permalink

  Jeg synes det virker som en bug, det at serieopptak ikke lenger er samla i egne mapper. Jeg har fortsatt to gamle serieopptak som har sine egne mapper, mens for en pågående serie jeg har, er det kun én ny episode i mappa, mens alle de gamle ikke lenger er der. Alle andre serier har mistet mappene sine. Det mest irriterende er at det virker som dekoderen kontrollerer hva som ligger i disse mappene, når den avgjør om en episode er tatt opp fra før. Siden de fleste mappene er borte, vil dekoderen ta opp alle reprisesendinger på nytt.

  Reply
  • 12/10/2014 at 11:27
   Permalink

   Alle mine gamle seriemapper forsvant med oppdateringa.

   Jeg har også lagt merke til at man må ta opp en serie med serieopptak for at de skal havne i egen mappe. Før var det mulig å ta opp enkeltprogrammer i en serie, og de havnet likevel i seriemappe.

   Reply
   • 12/10/2014 at 14:32
    Permalink

    Mine gamle seriemapper forsvant ikke, heldigvis.

    Reply
    • 20/10/2014 at 21:39
     Permalink

     Jeg sendte en melding til Strong support angående seriemappene og spurte om dette kunne være en bug. Denne ble besvart av Strong Support Danmark og her er svaret jeg fikk:

     Hej

     Jeg har lige være i kontakt med udviklerne. Og de siger at dette en en bug. Men de fremad rettede optagelser vil ikke have dette problem.

     Med venlig hilsen / Best regards
     Support Danmark
     STRONG Scandinavia A/S

     Reply
 • 11/10/2014 at 20:54
  Permalink

  Etter oppdateringen har min PVR fått en ny bug: Når jeg er ferdig med å se på et opptak og trykker stoppknappen så låser den seg (og jeg må restarte ved å koble den fra strøm). Noen med lignende problem?

  Reply
  • 11/10/2014 at 23:19
   Permalink

   EDIT: Det virker som om den kun henger dersom det går to samtidige opptak og man dermed ikke kan vise noe bilde på annen kanal. Skjermen blir sort og PVR-en låser seg. (Også før oppdateringen ble skjermen sort i slike tilfeller, men PVR-en låste seg ikke.)

   Reply
   • 12/10/2014 at 11:30
    Permalink

    Dette har jeg ikke opplevd ennå etter oppdateringa (dvs. har ikke testet det ut). Men fra tidligere har jeg opplevd det samme som deg, uten at boksen har låst seg.

    Reply
    • 12/10/2014 at 19:20
     Permalink

     Jeg har testet litt mer. Nå har jeg blitt usikker på om feilen har noen sammenheng med at begge tunerne er i bruk. Foreløpig har det kun blitt heng når vi spiller av opptak fra en eksisterende (før oppgraderingen) seriemappe. Har ikke opplevd heng ved å spille av opptaket fra “hovedopptakslisten”.

     Reply
 • 12/10/2014 at 14:37
  Permalink

  Når man “skipper” frem hopper den nå 60 sekunder. Tidligere var det 30 sekunder, noe jeg likte bedre. (Tror ikke det kan konfigureres av brukeren.)

  Generelt synes jeg PVR-en har blitt litt kjappere i noen menyer, og som du nevner er faktisk noen feil rettet. Det går riktig vei. :)

  Reply
  • 12/10/2014 at 19:08
   Permalink

   Jeg la også merke til at den nå hopper 60 sekunder i stedenfor 30. Og som deg, foretrekker jeg også 30 sekunders hopp.

   Reply
 • 14/10/2014 at 11:30
  Permalink

  Hei!
  Her kommer en forklaring fra våre teknikere på det som taes opp. Håper det gir et innblikk. (beklager litt venting på svar fra oss)
  For å nevne noen av feilrettinger som nå er implementert:

  Strong STB var ikke kompatibel med nye 4k UHD TV-er, dette skal nå være i orden.
  Feilen med undertekst på NRK er også ordnet, og vi var kjente med at undertekst på NRK innimellom hadde en tendens til å forsvinne. Dette er noe vi kontinuerlig jobber med.

  Når det gjelder serieopptak går dette på ren brukervennlighet.
  Gamle opptak kan bli sortert feil, det ikke er en feil som er bekreftet på alle mottakere, men har forekommet.
  Vi jobber kontinuerlig med å finne ut av dette.
  Det er imidlertid et faktum nå at de nye opptakene legger seg der de skal.
  Hilsen Jens-Petter, RiksTV

  Reply
  • 14/10/2014 at 16:37
   Permalink

   Tusen takk for svar.

   Veldig fint at tekstinga på NRK er fikset. Hadde en tendens til å falle ut. Også bra at 4K TVer støttes, regner med at det går på HDMI-problemer enkelte har rapportert om på Facebook-sidene deres.

   Reply
 • 20/10/2014 at 17:47
  Permalink

  Jeg har hele tiden vært svært misfornøyd med min STRONG-dekoder. Den er lite responsiv når jeg trykker på fjernkontrollen. Den kan finne på å hoppe 40 min. bakover på et øyeblikk når jeg ønsker å spole bare litt tilbake. Den låser seg noen ganger, TV’n går etterhvert over til å vise snø, og jeg må slå av og på strømmen. Etter den siste oppdateringen så forsvant seriene fra egen mappe (som nevnt over), noe som er ergerlig og gjør at jeg må lete masse rundt i fellesmappa for å finne tidligere opptak. Det har også blitt store problemer med opptak. Selv om programmet markeres med rødt så blir det ikke tatt opp. Ingen programmer etter oppgraderingen har blitt tatt opp som markert. Jeg ringte kundeservice i dag, og da ble jeg veiledet i å still tilbake til fabrikkinnstillinger. Får se om dette løser noe av problemene. (Har allerede byttet boks en gang etter reklamasjon.) Gleder meg til RiksTV får bokser av en annen type som kan gjøre det man forventer. Er redd man mister flere og flere kunder slik som det er nå. (Også potensielle kunder som leser eller hører om dårlige erfaringer med STRONG-boksen.)

  Reply
  • 20/10/2014 at 23:19
   Permalink

   Ser dessverre ikke ut som at opptaksfunksjonen fungerer lenger. Verken forhåndsinnstilling eller forsøk på å starte opptak av program som er i gang fører til at opptak startes. Blir kanskje ny dekoder da. Igjen …

   Reply
   • 21/10/2014 at 15:45
    Permalink

    Ja, det høres nesten ut som at du må ha ny boks da. Veldig uheldig.

    Alle opptakene jeg har gjort etter oppdatering, har blitt gjennomført.

    Når det gjelder fjernkontrolleren, så tror inbiller jeg meg at IR-mottakeren i boksen har noe redusert “sikt” og at man må treffe akkurat for at et trykk skal registreres.
    Som en motsatts, kan fjernkontrollen til min Apple TV pekes i alle mulige retninger og trykk registrers. Begge boksene står forøvrig på samme sted (Apple TV oppå Strong-boksen).

    Reply
 • 18/11/2014 at 06:33
  Permalink

  Ble nylig pådyttet en ny rikstv-boks. Regner med at den gamle snart rykter, så jeg våget ikke å la være. Telefonselgeren argumenterte med at mange hadde klaget over de gamle boksene og at de nye var i en helt annen divisjon. Denne gangen måtte det bli fra Strong, da rikstv tydeligvis ikke tillater konkurranse. Har siden de analoge signalene ble fratatt oss irritert meg over det håpløse grensesnittet i boksene fra Grundig. En periode dukket det opp en boks fra Sagem, men der tror jeg aldri det fantes opptaksmulighet. Grensesnittet var uansett ikke noe å juble over. I løpet av de siste to ukene har frustrasjonen tiltatt dag for dag etter som vi har oppdaget at rikstv har prestert å hente fram en boks med enda dårligere programvare. Ikke bare er det fullt av feil, men det ser ut til å være designet i en barnehage. Forstår ikke hvordan et monopol som rikstv kan få lov til å holde på. Hadde jeg hatt mulighet til å få inn satellitt, hadde rikstv fått fyken tvert.

  Reply
 • 06/01/2015 at 12:23
  Permalink

  Kjøpte nettopp denne boksen ettersom en selger skrøt av hvor mye bedre denne var i forhold til den fra Grundig. Er oppdatert software på denne, men sliter med at den låser seg på spolingen av opptak på laveste fartene. Er utrolig treg når den blir slått på, må stå en meter unna for at fjernkontrollen reagerer, dette blir greit etter en stund og den kan brukes som normalt. Har vært i kontakt med rikstv, men ingen gode løsninger er å få. Noen som vet noe om disse feilene?

  Reply
  • 09/03/2015 at 17:43
   Permalink

   Hjelp kanskje ikke stort, men spoling har alltid vært problematisk. Gjelder kanskje å ikke spole med for stor hastighet. Jeg bruker stort sett å hoppe 1 minutt framover (trykk høyre pil på kontrollen), funker bedre.

   Reply
 • 24/02/2015 at 14:15
  Permalink

  Fin blogg med erfaringsoverføringer! Har Strong PVR, og må vel si at den ikke akkurat var noen forbedring fra den gamle Grundig-PVRen. Etter siste oppdatering i fjor høst (kanskje før også) ligger alle serieopptak under samme mappe. Men så kommer listen av problemer:

  – Forsinket avspilling fungerer ikke. Om man trykke pause og deretter play etter x minutter, mister man tilsvarende x minutter av slutten på programmet. Fryktelig irriterende på de fleste filmer/sport/serier…
  – Serieopptak fungerer ikke i det hele tatt.
  – Opptak blir gjerne noen sek lange selv om “ta opp enkeltprogram” er valgt. Og det selv om dekoderen er på og står på samme kanal under opptaket. Opptak i standby skjer ikke i det hele tatt.
  – Umulig å scrolle vertikalt i Guide-menyen. Nå man klikker seg nedover for å se på hva som kommer senere på kvelden ekspanderer meny-vinduet OPPOVER, og fylles av tomme linjer. Tekstlinjene forblir uforandret, og markert linje står stuck.

  RiksTV fraskriver seg ethvert ansvar og har bedt meg gå til forhandler. De mener dette er en hardwarefeil. Jeg kan ikke påstå annet, siden jeg ikke akkurat har logget tidspunkt når de ulike feilene oppstod.

  Formatterte harddisken nylig uten at det hadde noen effekt (den var 45% full før formattering).

  Reply
  • 09/03/2015 at 18:52
   Permalink

   Hyggelig at du liker bloggen.

   Her var det mye som ikke fungerte som det skulle. Jeg har opplevd at det er vanskelig å bevege seg nedover i EPG. Dette skjer etter min erfaring i de tilfeller hvor det er det dobbelt oppføring i programoppsettet.

   Heldigvis har jeg ikke opplevd de andre feilene du har. Kan neste se ut til å være software feil (uten at jeg kan være helt sikker på det). Vet ikke hva RiksTV har sagt til deg, men du kan jo prøve å installere programvaren på nytt. Den kan lastes ned fra RiksTV: https://rikstv.no/kundeservice/installasjon/programvare/

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.