RiksTV med iPad-app

I dag lanserte RiksTV en iPad-app som lar deg styre Strong PVR-boksen. Med den kan du blant annet stille inn opptak, spille av opptak eller fra arkivet til TV 2 og TV Norge. Start forfra-funksjonen gjelder foreløpig bare TVNorge-kanalene, men kommer snart for TV 2-kanalene, og det jobbes også med andre kanaler.

Appen vil komme til Android og iPhone senere, og først da vil muligheten for å stille inn opptak når man er utenfor hjemme bli veldig praktisk (man drasser ikke på iPaden til vanlig). Dette er en funksjon jeg har ønsket lenge.

Litt mer direkte fra RiksTV sin pressemelding:

– Foreløpig lanserer vi appen for iPad. Planen vår er imidlertid at appen om kort tid kan utvides til også å gjelde iPhone og andre typer nettbrett og mobile enheter. I tillegg er vi kommet langt i utviklingen av en ny SMART-boks som skal gjøre TV-hverdagen enda bedre og enklere, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

Du kan enkelt utforske, planlegge og styre TV-kvelden din ved for eksempel å filtrere på kategorier som film, serier og sport, og med få berøringer lese om et program og spille det av direkte på TV-en fra iPaden – enten signalet kommer «live» via antennen, som strømmetjeneste fra arkivet eller fra harddisken i TV-boksen

– Hvis du vil se et program senere kan du like enkelt ta det opp, eller bli varslet 5 minutter før det starter. Og kom du litt sent hjem en dag og rakk ikke starten av favorittprogrammet ditt trykker du bare på «start forfra».

– Dessuten er ikke appen begrenset til hjemmet. Du kan faktisk sitte på hytta, i båten, i bilen, på toget, eller kanskje på en flyplass og ta opp de programmene du ikke rekker hjem for å se, sier Christian Birkeland.

– Appen kan også være TV-guide for alle, men det sier seg selv at den er spesiallaget for abonnenter på vår plattform. Den unike funksjonaliteten får man når RiksTVs SMART-boks og iPaden snakker sammen trådløst via nettet.

– Brukerne har også mulighet til å gå tilbake en uke i tid for å se de programmene de har gått glipp av. Fra lanseringen i dag vil brukerne kunne navigere i arkivene til TV2 sine kanaler og alle TVNorges kanaler, men vi jobber for at dette skal gjelde andre TV-kanaler innen kort tid.

– Foreløpig kan man kun se TV-innhold rett på iPaden i RiksTV Junior – appen som vi lanserte i september. Den nye appen brukes for å finne innhold på en veldig enkel måte og «kaste» det over på den store TV-skjermen. Dette kan være innhold fra harddisken i SMART-boksen, fra «live TV» eller via strømmetjenestene våre. Produktet vil bli løpende utviklet, og vi jobber for at kundene våre også skal få se TV-innhold på iPaden både i og utenfor hjemmet så fort som mulig, sier Christian Birkeland.

RiksTV iPad-app

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.