Magnus Carlsen vant heldigvis 6. runde i sjakk-VM

Det var en svært spennende 6. runde Vishy Anand og Magnus Carlsen spillte i sjakk-VM lørdag 15. november.

Helt fram til trekk 26 var det forholdsvis gjevnspillt, med et lite overtak for Carlsen det meste av tiden. Men så skjedde det noe plutselig. Jeg så ikke det da, siden mine sjakk kunskaper er begrenset. Men de i NRK-studio la merke til det med en gang.

Carlsen flyttet kongen sin fra C1 til D2. Dette kunne gitt Anand en kjempe fordel, om han hadde sett det. Men det gjorde han heldigvis ikke. I sitt neste trekk utyttet han ikke denne fordelen. Og overtaket gikk igjen over til Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen drar det sjette partiet i land etter 38 trekk.

Du kan se analysen til NRK-ekspert Torstein Bae her.

sjakk-vm_6runde_tabbe_nrk_screenshot

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.