Bilder fra måneformørkelsen 2015

Måneformørkelse 2015

Natt til mandag 28. september var det klar for en måneformørkelse av de sjeldne. Det var mange ting som inntraff på en gang. For det første var det en supermåne denne natten. Vi må tilbake til 1982 for at det sist var en supermåneformørkelse i Norge. I tillegg var det blodmåne.

Jeg hadde klokka til å ringe 02.45 og litt over tre sto jeg på toppen av Torshovdalen i Oslo. Været var ganske bra. Litt småskyer som drev over innimellom, men ingen problermer med å følge med på formørkelsen. Totalen var fra 04.11 til 05.24.

Det var veldig stilig å se når månen fikk sitt rødelige slør. Var virkelig fint!

Fikk tatt en del bilder som du kanskje ser. Noen ikke helt så klare. Vanskelig å fokusere på noe som er mørkt i tillegg til at jeg brukte en 2x teleconverter på mitt 300mm objektiv. Skal ikke så mye bevegelse til før det kan bli litt uklart. Men er uansett godt fornøy med bildene.

Da klokka nærmet seg halv seks i det månen begynte å gå ut av jordas skygge, blei det noe disig/tynt skydekke. Passet forsåvidt greit, siden totalformørkelsen var over og på tide å gå hjem, spise frokost før jeg skulle på jobb.

Det var absolutt verdt å hoppe over nattesøvnen for å få med meg denne måneformørkelsen.

Foto: © 2015 – Frank Eivind Rundholt

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.