Påskekrim 2016 på radio og TV

Skjermbilde fra NRK1
Skjermbilde fra NRK1

Påske er krimtid. Også i påska 2016 dukker det opp en rekke påskekrim på TV og NRK radio har tradisjonen tro, en krim på lur de også.

Nedgravde hemmeligheter

NRK1, 6 episoder, start mandag 21. mars 21.30 (siste 23/3)

Et skjelett blir funnet i kjelleren av en bygning som skal rives. Politikollegaene Cassie Stuart og Sunny Khan blir satt på saken. I nærheten av liket finner etterforskerne en nøkkel som setter dem på sporet av den avdødes identitet. Det viser seg å være Jimmy Sullivan, en ung mann som har vært savnet siden 1976. I dagboken etter ham er det blant annet notert ned navn og adresser til fire personer uten noen åpenbar forbindelse til hverandre. Hva skjedde egentlig med Jimmy?

The Night Manager

TV 2, 8 episoder, start mandag 21. mars 21.40 (siste 24/3)

Skjebnesvangre valg og tilfeldigheter fører nattevakten Jonathan Pine inn i det grumsete miljøet rundt våpenhandleren Richard Roper. Jonathan blir rekruttert som hemmelig agent av britisk etterretning og må infiltrere den innerste sirkelen rundt Roper – en livsfarlig og nådeløs mann.

Ingen utvei

NRK1, 3 episoder, alle sendes 24. mars med start 21.40

Fengselsbetjenten Dave Murdochs gravide datter Lucy blir kidnappet. Hun ringer ham og forteller at han må hjelpe Jules, en ung, kvinnelig innsatt å rømme, ellers kan hun og hans ufødte barnebarn komme til skade. Han tvinges dermed ut på en risikabel flukt sammen med Jules. Men etterforsker Reinhardt er i hælene på dem, intetanende om truslene som er framsatt mot Murdoch.

And Then There Were None

TV2, 2 episoder, start fredag 25. mars 21.40 (siste 26/3)

Vi følger ti karakterer med tvilsom fortid, som alle blir lurt med til Soldier Island, en isolert øy utenfor Sør-England. På øyen forsvinner de en og en på mystisk vis, og det går opp for dem at de har en morder blant seg. Hvem vil overleve, og hvem er morderen? Basert på Agatha Christies bestselgende krimbok: “And Then There Were None”.

Sherlock Holmes – Fryktens dal (radioteater)

NRK P1+, 4 episoder, start mandag 21. mars 17.03. NKR P1 fra torsdag 25. mars 23.03.

Sherlock Holmes mottar et brev med en kodet melding. Han forsøker å løse den sammen med sin kompanjong, doktor John Watson. Hva kan tallene bety? Er det ord hentet fra en bokside? Parallelt med denne delen av historien blir vi presentert for en helt annen historie som foregår tjue år tidligere, i 1875 i lite gruvesamfunn i USA. Der regjerer en nådeløs gruppe menn som kaller seg Rambukkene, og som ikke viser nåde med dem som ikke gjør som de sier. Kan koden Sherlock Holmes har mottatt og historien fra USA ha noe med hverandre å gjøre?

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.