Test av ingefærøl

 

Det startet litt tilfeldig ved at kjæresten kjøpte fem forskjellige varianter av ingefærøl til meg siden jeg liker det. Dette skjedde rett før sommerferien. Jeg hadde ikke smakt noen av dem. Ikke så mange dagene etter var vi en tur i Sverige, og der kom vi over flere varianter av ingefærøl. Så da tenkte jeg at så lenge jeg skal drikke alle disse variantene, kan jeg jo skrive et lite blogginnlegg om det også. Og dermed blei det flere ingefærøl gjennom sommerferien og utpå høsten.

Dette er med andre ord en svært uhøytidelig test av ingefærøl, ei heller noen dyptgående analyser. Kun korte enkle kommentarer til hvert enkelt eksemplar av ingefærøl. I ettertid kunne jeg kanskje husket på pris og hvor de er kjøpt, men det har jeg altså ikke.

Alle ingefærølene i denne lille testen er alkoholfrie.

Jeg har noen favoritter blant de 20+ variantene av ingefærøl jeg har smakt på. Caribia, Bundaberg Ginger Eagle og Ginger Joe er blant favorittene mine.

Innlegget blir publisert med 22 ulike ingefærøl og skulle jeg komme over nye, så vil innlegget oppdateres.

Publisert 2. november 2018. Sist oppdatert 25. januar 2019.

Canada Dry er veldig rundt i smaken, og kanskje litt lite ingefærsmak. Men jeg syntes den var god å drikke.
Galvanina ingefærøl hadde alt for kraftig ingefær smak etter min mening. Var ikke noen drikk jeg kunne sitte å kose meg med.
Caribia hadde en godt balansert ingefærsmak, men med en kraftig ettersmak av sterkt krydder a la chilli. Sikkert ikke det de brukte, men en slurk ga ettermsak på over 5 minutter. Liker du det litt sterkt, var denne faktisk veldig god.
Bundaberg smakte veldig godt. God balansert ingefær smak. Ikke noe særlig ettermsak. Vil fungere godt som både tørstedrikk og til mat. Anbefales!
Ingefærølet Ginger Joe synes jeg var veldig godt. Det akkurat passe med ingefærsmak, litt syrlig og ikke for søtt. Godt balanser!
Fentimans Ginger Beer har en kraftig ingefærsmak som sitter i litt, men likevel ikke like mye som på Caribia. Hverken søt eller spesielt syrlig. Smaker ganske godt. Dette er en veldsmakende ingefærøl.  Godt balansert.
Ginger Ale wasabi fra Kimura Drink var ingenting å skryte av. Den er i kategorien “svakt blandet saft”. Det er knapt noe smak av ingefær. Det lille som er, forsvinner i det slurken er forbi svelget. Og wasabi… kan ikke si jeg kjente noe til den.
Whole earth organic sparkling Ginger har en god smak, er søt og ikke for mye ingefær. Det står at den er spicy og det stemmer. Det sterke merkes lenge etter at siste slurk er tatt, men ikke for sterkt.
Ginger beer (John Crabbie & Co) er en velsmakende ingefærøl. God smak som blir sittende igjen. Kan nok for noen føles litt vel sterk.
Ingefærøl fra Ringnes er som er brus å regne. Veldig søt og mild på ingefær smaken.
Jamaican Style Ginger Beer er egentlig en mild og god ingefærøl som ikke er for søt. Litt brennende ettersmak, mer er ikke for sterk.
Ginger Ale er for bruk i Sodastream maskinene, eller til å blande i f.eks. Farris som jeg har gjort. Ingefærølen er etter min smak alt for søt og mild ingefærsmaken. Litt “kliss”. Så gå for en annen smak til Sodastream maskinen din.
Ingefärsdricka fra Kung Markatta Veldig god balanse mellom ingefær og sitron, passe søt. Svært oppfriskende og god.
Boyland Ginger Ale er veldig mild ingefær smak. Må vel ha litt godvilje til for at det smaker ingefær. Men føles likevel god å drikke. Er litt syrlig og har mye volum. Føles som den utvider seg når man drikker.
Thomas Henry Ginger Beer har veldig god smak. Ikke for krafig, men brenner litt i munnen etter på. Akkurat slik jeg liker. Er ikke for søt.
Økologisk Ginger Ale er egentlig god smak, men den føltes noe tynn.
Naturfrisk Ginger Beer er ganske mild i smaken. Den har heller ingen sterk brennende ettersmak, og skulle passe fint til de som ikke liker sterk ingefærsmak.
Passionate Ginger Beer smaker egentlig greit. Man merker sitronen som er i, men er likevel ikke for sur. Kryddersmaken (ingefær) brenner svakt etter at slurken er drukket. Den er veldig grumsete, noe som sikkert en del ikke finner like appetitelig.
Ginger Eagle er mild på smaken og ikke for søt. Lett å drikke. Har ikke noe ettersmak av krydder som en del andre ingefærøl.
Scheppes Ginger Ale er søt, har lite ingefærsmak og er veldig brusaktig.
Barr Ginger Beer smakte egentlig ganske godt. Grei ingefærsmak og passe søt.
Jeg har alltid likt Borg sin mørke Ingefærøl. Den har en god og søt smak, men ingen sterk ingefærsmak.
Ingefærøl fra Den lille brus fabrikken er mild ingefærsmalk, ikke for søt. På kanten til brus. Den er mørkere enn den fra Rignes, og smaker også bedre.
Hot Ginger Beer fra Luscombe er godt balansert. Smaker godt, ikke for sterk ingefærsmak, men har en anelse av sterk ettersmak.
Ginger beer premium quality er en god ingefær smak som brenner litt etter hver slurk. Drakk den veldig kaldt, noe som var godt. Svensk.
Ginger Joe with a hint of pear. Denne ingefærølen smaker veldig godt og hintet av pære gjør den litt søt, men ikke klissesøt. Anbefales!
Premium Ginger Beer fra Bareksten smaker veldig godt, men er kanskje en smule tynn. “Brenner” litt når man drikker, men har ingen ettersmak.
Ginger Ale Lemonade fra Rewe (kjøpt i Tyskland) er veldig god å drikke, men den smaker knapt ingefær. Som leskedrikk er den helt topp.
Old Jamaica Ginger Beer Regular smaker veldig godt. God ingefærsmak som “brenner” og sitter flere minutter etter siste slurk.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.