Sommerferie på Sunny Beach (Bulgaria)

I sommer var vi – bonusbarn, kjæresten og jeg – en uke på Sunny Beach i Bulgaria i midten av juli. Det var en veldig flott tur, med godt vær stort sett hele tida. Var en dag vi hadde noe regn og litt tordenvær. Men når det temperaturen lå på mellom 25 og 30 grader, gjorde ikke det så mye med en slik dag.

Flyet gikk på kvelden fra Norge og vi var ikke i Bulgaria før litt over midnatt (lokaltid). Hotellet var vi ikke på før ved 2-tida. Da var vi sultne og måtte kjøpe oss litt mat på Subway som lå like ved hotellet.

Vi bodde på Hotel Opal som ligger like ved hovedveien, men det merket vi ikke noe til. Skulle ikke tro det kjørte biler der hele tida, for dem hørte vi ikke noe til. Misunte ikke de som bodde på hotell ved strandpromenaden. Der var det nemlig livlig om kvelden (og for såvidt dagen også). Enkel frokost (ikke slik vi har i Norge), veldig store rom, senger og bad. Så dette var vi godt fornøyd med. Hotellet ligger veldig sentral, men det gjør egentlig det meste i Sunny Beach.

Dagene gikk med til å bade, i alle fall for ungene. Bassenget ved hotellet var kaldt, relativt sett med tanke på at kroppen var overoppvarmet. Temperaturen i Svartehavet var helt fantastisk. Dagen vi hadde tenkt å tilbringe ved stranda regna bort. Men vi hadde en hel dag ved bassenkanten på hotellet en annen dag i stedet. Egentlig veldig lurt med tanke på at det var lett å kunne ta pauser fra sola (viktig å huske på det).

Vi hadde flere turer langs strandprommenaden, både på dagen og kvelden. Her var det fullt av småbutikker som solgte det meste av krimskrams man egentlig ikke trenger.

Om man kanskje synes det er plagsomt med el-sparkesykler i Oslo, var det vel så plagsomt med stå-trehjulingene de hadde på Sunny Beach. Ingen aldersgrense tydeligvis, og full guffe.

En dag tok vi båten fra Sunny Beach til gamlebyen Nesebar. En kjøretur på en snau halvtime eller noe sånt. Nydelig være og vi kunne se at den 8 kilometer lange stranda var tjåkkfull av folk.

Gamlebyen i Nesebar er en kompakt liten øy med trange smug over alt. En gang i tida var det 42 kirker på øya. Noen av dem kan man fremdelese se, mens andre kan man se ruinene til. Noen gater har druebusker som “tak” og man ser rett ut mot det store Svartehavet. Veldig fint her. Det er selgere over alt, og har du tenkt å kjøpe en duk eller løper, kan du virkelig gjøre et kupp her.

En kveld var på Khans Tent som bare lå ca 10 minutters kjøring fra sentrum. Her var det fin utsikt over Sunny Beach. Flott når sola fremdeles var oppe og enda finere da sola var gått ned. Dette var 16. juli og den kvelden var det måneformørkelse som vi også fikk med oss. Det var gøy. På Khans Tent fikk vi servert en fireretters middag. En mer eller mindre standard norsk søndagsmiddag. Det var en vinflaske til hver av oss voksne. Alle vinflaskene på alle bord var åpne, da vi kom. Litt unødvendig og sløsing kanskje sett med våre øyne, siden vi to voksne ikke drakk en hel flaske en gang.

Etter maten på Khans Tent, fikk vi servert underholdning. Det var ulike varianter av dans, akrobatikk og sjonglering. Gøy, underholdende og imponerende.

Mat må man jo ha, også i ferien. Kan varmt anbefale Hawaii restaurant. Her spiste vi et par ganger. God service, mye og billig mat. Maten var nok litt dyrere på restaurantene i Flower Street, men du blir ikke ruinert. Mat for fire, inkludert drikke og kanskje en drink lå på rundt 500 norske kroner. Så mye mat får du ikke for pengene i Norge. Liker du øl, kosta det bare 2 lev (10 NOK) og det var happy hour 24/7 de fleste steder.

Prisene var generelt lave. Langs strandpromenaden lå det mange små “supermarked” (eller kiosker som vi kanskje ville kalt det) hvor brusen kosta ca. 10 kroner (2 lev). Langs hovedveien gjennom byen var det mange matbutikker, Aldo Supermarket. Greie priser her også, men dyrere enn Mladost Supermarked som anbefales hvis man trenger læskedrikk og snacks.

På avreisedagen fikk vi spilt både billjard og minigolf. Vi hadde også meldt oss på en tur til Burgas på ettermiddagen. Flyet gikk nemlig ikke før 01.10 natt til lørdag (lokaltid). Her var det også godt og varmt. Etter et par timer i sentrum av Burgas, bar det av sted til et kjøpesenter. Her var det mer eller mindre norske priser.

Vi hadde en kjempeflott uke på Sunny Beach i Bulgaria. Kan absolutt anbefale en tur hit!

Foto: © 2019 – Frank Eivind Rundholt

Utsikt fra hotelrommet.
Tivoli på Sunny Beach på kveldstid.
Flower Street om kvelden med lysende restaurantlys over alt.
TV på rommet var vel bare 14-tommer og med 70 kanaler på bulgarsk…
Kunst fra hotellpersonalet de dagene vi fikk nye håndklær.
Vi hadde en dag med en del regn og da var det vann over alt.
Stranda er folketom når været ikke er på topp.
Mat var ganske billig. For et pizzastykke betalte vi 2.50 lev, som er 12-13 norske kroner.
Nydelig å mye Chicken curry. Vi var et par ganger på Hawaii restaurant. Her var det god og billig mat.
Sunny Beach
En rustholk.
Måkene stimla rundt fiskebåtene som kom inn fra sjøen.
I gamlebyen Nesebar er det full av gamle kirkeruiner. Det skal visstnok være 42 kirker her.
Ute og går og ser på alt mulig man kan kjøpe med seg.
En av butikkene i gamlebyen het Systembolaget.
Et svalerede.
Mat må man har.
Mange trange gater i Nesebar. I en av de ange sidegatene var det et “tak” av druer.
En kirkeruin.
Vindmølla som står ved innkjøringa til gamlebyen.
Sunny Beach sett fra Khans Tent som ligger ca. 10 minutters kjøring fra byen.
Flambering av mat på Khans Tent.
Akrobatene viste absolutt styrke i det de holdt på med.
Tre snurrende baller oppå hverandre var rett og slett imponerende å se. Han trengte riktig nok to forsøk på å få det til.
Heidi og jeg med Sunny Beach i bakgrunnen. Vi er egentlig ikke så grønne, men det var det lyset som var ;-)
Sunny Beach by night
Måneformørkelsen 16. juli.
Vi var klar over at det var dårlig med stikkontakter på hotellrommet. Så vi hadde kjøpt en skjøteledning med fire uttak samt to USB-kontakter.
Nydelig og avslappende å ligge ved bassengkanten på hotellet.
Et slag billjard.
Det var ikke norske taxier i Bulgaria, men de var i alle fall forberedt på at det var norske turister der.
Den lokale politstasjonen i Sunny Beach kunne hver dag konstantere at det var +59ºC.
Fra en av kveldene.
Det var varmt å spille minigolf. Lett var det heller ikke.
Burgas
Det blir ikke mer chaterferie enn dette.
Halv fire en lørdag morgen er tidlig å stå og vente på bagasjen på Gardermoen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.