Optimist – En underholdende musikalkomdie

Er det en stund siden du har vært kulturell? Vel, da kan jeg anbefale musikalkomedien Optimist som nå går på Chateau Neuf. Jahn Teigen blir 70 år nå i slutten av september. Denne musikalkomdien er en hyllest til hans lange fartstid i norsk musikkliv. Manuset er ved Øystein Wiik.

Plottet for musikalkomdien er som følger: Det er syttito timer til høstens store begivenhet, musikalen Esilio Paradiso, skal ha premiere. Men halvparten av musikken til andre akt mangler. Komponisten, Viktor Sibelius, har fått skrivesperre.

Det blir selvsagt forviklinger og det hele syes sammen på en fin måte med Jahn Teigen sine kjente og kjære sanger.

Hovedpersonen Viktor Sibelius spilt av Hans Marius Hoff Mittet sliter litt med å fullføre musikalen han skriver på. Det hjelper kanskje ikke at hans manager Hedvig Hjorth (Hilde Lyrån) tenker mer på seg selv enn på Sibelius.

Musikalens morsomste karakter og min store favoritt, er Gustav Nilsen som spiller Kjell. Hans opptreden er bare helt fantastisk. Kjell er en elektriker, men han har nok mye heller lyst til å være med i en musikal.

Her blir det mye latter, klapping og allsang!

Foto: © 2019 – Frank Eivind Rundholt

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.