OL i Tokyo 2020 kort oppsummert

Det er har blitt en del titting på sommer-OL fra Tokyo 2020 i sommer. En av grunnene er at det er jo veldig gøy å følge med på, den andre er at jeg hadde ferie under hele OL.

Sommer-OL i Tokyo skulle egentlig ha gått i fjor, juli-august 2020. Men på grunn av korona, blei lekene utsattt et år. De gikk derfor fra 23. juli til 8. august 2021 i steden for. Og siden pandemien fortsatt pågår, har det hele foregått uten publikum.

Det jeg har fulgt mest med på, har vært håndball og friidrett.

Norge har gjort det ganske bra totalt sett under OL i Tokyo, og tangerte antall gull fra Sidney 2000. Det blei totalt 6 medaljer; 4 gull, 2 sølv og 2 bronse.

Det første norske gullet gikk til Kristian Blummenfelt mandag 26. juli i triathlon. Så kom det et flott sølv til Kjetil Borch i roing singlesculler 30. juli. 1. august tok Hermann Tomasgaard bronse i Laser-klassen i seiling.

Sommer-OL Tokyo 2020Den kanskje råeste medaljen var det Karsten Warholm som tok 3. august. Det var en opplevelse hinsides alt mulig og vel verdt å stå opp midt på natten for å få med seg. Han ikke bare tok gull på 400 m hekk, men slo også sin egen verdensrekord. Med 45.94 forbedret han sin forrige rekord med nesten 1 sekund. Helt utrolig!

Dagen etter, 4. august, var det Eivind Henriksen som tok bronse i slegge. Også dette en flott prestasjon. Han satt flere norgesrekorder for å nå den medaljen.

Sommer-OL Tokyo 2020Lørdag 7. august blei det hele to gull til Norge. Det første kom ved Anders Mol/Christian Sørum i sandvolleyball. Mens Jakob Ingebrigtsen løp inn til et en ny gullmedalje senere på dagen.

Den siste dagen i sommer-OL, 8. august, var det det norske kvinnelandslaget i håndball som slo svenskene 36-19 i bronsefinalen.

Sommer-OL Tokyo 2020

Sett under ett, et svært godt norsk OL. Denne gangen var det Discovery som hadde TV-rettighetene, og stort sett har det vært helt fint. Men de har fått kritikk, og veldig riktig sådann (etter min mening), for noen av sine prioriteringer. De sendte blant annet kvalifiseringen til Warholm og en av håndballkampene til herre kun på nett. Dette for å promotere sin egen Discovery+ plattform. Under OL bør konkurranser med norske utøver gå på åpne kanaler. Punktum!

Når det er sagt, er det bare tre år til neste sommer-OL. I mellomtiden kommer det vinter-OL i Beijing i februar 2022.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.