Vi i barnehagene streiker for bedre pensjon

I dag var det markering i Oslo for de som er tatt ut i streik fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta. Vi var over 400 som masjerte fra Rådhusplassen og ned til PBL (Private Barnehagers Landsforbund) sine kontorer.

Som de fleste sikkert har fått med seg, er det streik i barnehagene som er tilknyttet PBL. Etter brudd i august, var det nye forhandlinger fredag 14. oktober. Der ble det brudd natt til lørdag og de første barnehagene ble tatt ut i streik mandag 17. oktober. Det er selvfølgelig kjedelig at dette går ut over både barn og foreldre. Vi i barnehagene vil jo aller helst være på jobb sammen med barna “våre”.

Det vi barnehageansatte streiker for er en bedre pensjon. I 2019 ble partene, PBL og fagforeningene, enige om at vi arbeidstakere i en periode skulle betale inn 3% til pensjon, mens PBL skulle betale 4% i en overgansperiode til ny pensjonsordning. Denne skulle da være på plass senest 1. januar 2023, og ny fordeling ville bli 2-5. Dette har PBL gått tilbake på og vil nå bare dekke 3%.

I tillegg til dette vil vi ha en livsvarig AFP-ordning.

PBL mener at dette vil bli for dyrt for dem. Dette til tross for at PBL-barnehager får akkurat samme tilskudd som kommunale- og andre private barnehager.

Vi betaler altså mer, men får mindre tilbake. Derfor streiker vi!

#barnehagestreik22

#barnehagestreik22

#barnehagestreik22 streiker

#barnehagestreik22

#barnehagestreik22

#barnehagestreik22

Pensjonen kort fortalt

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.