Oppskrift på pikekyss

Jeg ville prøve å lage pikekyss, også kjent som marengstopper. Et søk på nettet ga meg like mange forskjellige oppskrifter på pikekyss om antall treff på søket (det virket i alle fall slik). Så min oppskrift er faktisk min helt egen variant basert på det jeg fant.

Oppskrift på pikekyss/marengstopper, ca. 40 stk:

4 eggehviter
2 dl sukker

Bruk en miksmaster til å piske eggehviten stiv. Ha i litt av sukker om gangen under piskingen. Eggehviten skal bli så stiv at du kan snu bollen uten at det renner ut.

Det er viktig at det ikke er noe fett på kjøkkenutstyret du bruker og at du ikke får noe av eggeplomma med. Dette vil gjøre at eggehviten ikke vil bli stiv.

Vil du ha ulike smaker eller farger, kan du dele opp røra. En dråpe eller to med konditorfarge bør holde (har ikke testet dette). Revet sjokolade er også godt.

Bruk en kakesprøyte, eventuelt en brøpose/frysepose eller skje, som du fyller med marengsen og lager greie porsjoner på et bakepapir.

Stek pikekyssene på 100°C i ca. én time, muligens litt lenger om de er tykke. Pikekyssene skal ikke bli brune og de svar lett av bakepapiret når de er ferdige. Det er uansett lurt å følge litt med.

  

Det er første gang jeg har laget pikekyss og er veldig fornøyd med resultatet. Jeg lagde noen helt vanlige og noen med raspet sjokolade i. Det var veldig godt. Prøvde også noen med karamellsaus. Dette blei litt i søteste laget. Men det er jo bare å prøve seg fram.

Pikekyss er veldig godt!

This entry was posted in mat and tagged , , . Bookmark the permalink.


20 Responses to Oppskrift på pikekyss

 1. Sander says:

  Hei! Har pikekyss stående i ovnen nå etter din oppskrift. Blir spennende;)

 2. Oda fuglstad says:

  NAM! din oppskrift var supergod! Skal lage masse til jul:) takk!

 3. Emma says:

  hei! pikekyssene var gode! fulkte oppskriften din ;)

 4. Snorre Andersen says:

  Den er kjempegod! Skal lage 120 stk! Det er så lett å lage!

 5. Snorre Andersen says:

  Skal bare bruke din oppskrift;)

 6. Jane says:

  Denne oppskriften skal jeg prøve i kveld :) Tenkte å pynte sjokolademuffins med dem.

 7. andrea says:

  hei, de var kjempegode, men jeg ødela de litt når jeg skulle ta de av papiret:(

  • Frank Eivind says:

   Så bra de smakte. Kan nok være lurt å la de stå til de er avkjølt, kanskje bruke en ostehøvel til å lirke de av papiret om de skulle sitte fast.

 8. Julie says:

  Kjempegode! Har laget dette flere ganger etter denne oppskriten :-)
  Fantastisk. Anbefaler dette, hehe.

  • Veldig hyggelig å høre at du liker oppskriften min.

   Jeg har lagd en ny runde med pikekyss i dag, og har tilsatt litt smaker. De står i ovnen nå og er spendt på hvordan de blir. Ser at neste gang bør jeg ha litt konditorfarge i som ‘passer’ til smaken jeg har.

 9. Benedikte says:

  Har aldri lagd pikekyss før, men nå er de nettopp kommet i ovnen :-) leste de gode tilbakemeldingene du hadde fått på oppskriften så tenkte jeg måtte prøve :-)

 10. Hanna says:

  Heihei! Jeg laget nettopp pikekyss etter din oppskrift og ”røren” smakte jo helt fantastisk så er veldig spent! Må ha vært spor etter noe i blenderen da kremen ikke ble stiv, men jeg puttet det i små muffinsformer og håper det går like greit! Rev også litt mørk sjokolade over. Tuusen takk for super oppskrift som kom opp på google da jeg trengte det :D!

Legg igjen kommentar