Apple fjerner DRM

Phil Schiller (produktansvarlig i Apple) kunne i dag under sin key-note på Macworld Expo fortelle at Apple i løpet av første kvartal ivil fjerne DRM på musikken de selger på iTunes. Dette er veldig gode nyheter. DRM er i utgangspunktet noe dritt.

Bjørn Erik Thon i Forbrukerområdet har sammen med forbrukerombud i andre europeiske land lenge jobbet for å få fjernet DRM på musikk fra iTunes, slik at disse filene kan spilles av på en hvilken som helst avspiller. Thon hadde dette å si til Teknofil:

Dette er fantastiske nyheter. Vi skal ikke ta all æren, dette ville nok skjedd før eller siden, men vi har fått med forbrukerombud fra hele Europa på dette og lagt et kraftig press på Apple for at dette skulle skje nå. Jeg er nesten litt rørt.

Til Dagbladet sa Thon:

Det er grunnleggende urimelig at man ikke kan laste lovlig kjøpt musikk over på den avspilleren den man selv ønsker, som for eksempel mobiltelefoner eller andre typer mp3-spillere. Det er også negativt for utviklingen av det digitale musikkmarkedet

Tidligere har alle låter på iTunes kostet 99 cent, men dette blir endret fra april. Da vil eldre og mindre populære låter koste 69 cent, ferske og store hits vil kost $1,29, mens passe populære låter vil koste 99 cent. (Kilde: VG.no)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.