NRK må trekke Beatles podkastene

Hvor lenge var Adam i Paradis? I dag meldte NRKbeta at NRK må trekke podkastene i serien Vår daglige Beatles. Grunnen til dette er at avtalen NRK har med IFPI og FONO (rettighetshaverne for musikk fra utlandet) kun gir dem rettigheter til å legge ut sendinger som har vært sendt de fire siste ukene.

Sitat:

Vår nye avtale med TONO gir oss muligheten til å legge ut ting vi har sendt for lenge siden. Men avtalen NRK har med IFPI og FONO gjør at vi bare kan podkaste ting som har vært sendt de siste fire ukene. Det er beklagelig og ikke slik vi i NRK ønsker å ha det. Men vi kan ikke bryte de avtalene vi har med rettighetsorganisasjonene.

Siden Vår daglige Beatles blei sendt 2007, så kan disse ikke legges ut som podkast. Løsningen er jo å sende alt i reprise på radioen igjen. Det hadde vært fint med en non-stop Beatles sending på sending NRK Gull. Men NRK har visst ikke noen planer om det foreløpig.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.