Det er NÅ du må handle fra England

Det engelske pundet er nå veldig lav. I dag koster £1 ca. 9,20 kr. Så det er nå det lønner seg og handle fra England. Men det er noen viktige ting å huske på. Handler du for mer enn 200 kroner må du betale moms (25%)+ fortollingsgebyr (103 kr), og det er ikke kursene fra banken du må bruker for å se om det du handler overstiger 200 kr, men kursene hos Tollvesenet. Disse blir satt for en uke av gangen, og for neste uke (altså uke 13), er £1 = 9,53. Det betyr at du kan handle for £20,80 uten å måtte betale avgifter i tillegg.

Men det finnes mange gode tilbud der ute på internettet som ligger langt under 200 kr. På Play.com har de fortiden DVD filmer til £5, Blu-ray 2 for £22 samt Blu-ray med opptil 60% avslag, hvor av mange til bare £9.99. Play sender alt hver for seg, og du betaler ikke noe ekstra i porto.

Amazon.co.uk er også verdt å sjekke. Her blir alt riktig nok sendt samlet og porto kommer i tillegg. Men du skal ikke se bort i fra at du kan finne noe brukbart likevel. For tiden har de blan annet DVD Spring Deals- Up to 70% Off.

Det er uansett lurt å sjekke flere nettbutikker for å sammenlikne priser for å finne det beste tilbudet.

2 thoughts on “Det er NÅ du må handle fra England

 • 25/03/2009 at 13:42
  Permalink

  Godt tips dette. Bra forklaring av momsregler. Må bare kommentere en ting. Når du handler på Play.com utenfor UK betaler du i Euro, da blir det gjerne noe dyrere.

  Reply
 • 25/03/2009 at 17:39
  Permalink

  @ Knut – Jeg har lest på flere forum at mange betaler i Euro når de handler fra Play.com. Men jeg har faktisk betalt med pund i alle de åra jeg har handlet derfra, borsett fra en 3 måneders periode for ca. 2 år siden.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.