Internet Explorer 8 er nå tilgjengelig

Så er endelig Internet Explorer 8.0 her. Dette er en etterlengtet versjon. Microsoft har lenge vært kritisert for å ikke følge W3C-standardene, men de har gått sine egne veier. Denne perioden skal hvistnok være over. Vi får håpe at det blir slik. Nå er jeg mer en Opera bruker, men det er selvfølgelig flott at Microsoft kommer med en oppgradering.

Det har vist seg at mange faktisk fremdeles bruker Internet Explorer 6.0 fra 2001. Ulempen med dette er jo at Internett [ingen ulempe at internett har utviklet seg, men at mange sitter med gamle versjoner] har utviklet seg en del på åtte år, og sikkerheten i denne nettleseren er heller dårlig. Ca. 10% av besøkene på min norske  og engelske blogg har brukt IE6. Blir spennende å se de neste ukene hvor stor andel som går over til IE8. Tidligere i vinter gikk det kampanjer på nett som oppfordret folk som hadde IE6 til å oppgradere til en nyere versjon. Mer om dette kan du lese på DinSinde.no og NRKbeta.no.

Internet Explorer kan skilte med bedre sikkerhet, tettere tilknytning mellom Microsofts Live-tjeneste, bedre opplevelse av det å sørfe [surfe], nye funksjoner; akseleratorer, Web Slices og Virtuelt søk. Du kan lese mer om dette på DinSide.no og VG.no. På on10.net kan du også lese mer, eller se en video om det hele.

Jeg har ikke fått oppdatert ennå, men skal gjøre det. Internet Explorer 8 kan lastes ned herfra.

[Oppdatering] Har rettet opp noen småfeil og lagt til en skjermdump av IE8. Kan også anbefale stavelin.com som skriver litt om Internetts utvikling.

ie8_screencapture

 

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: