Det måtte komme – svineinfluensa påvist i Norge

Så er det endelig påvist da, at H1N1 (altså svineinfluensa) også er i Norge. Det er to studenter som har vært i Mexico som er blitt syke. På Helsedirektoratets pressekonferanse i kveld sa Bjørn-Inge Larsen at:

De to er en kvinne og en mann i 20-åra, henholdsvis fra Skien og Oslo, og begge studerer i Mexico. De ble syke på onsdag.

Han sier videre:

Dette er en mild form av sykdommen – og vi ser ingen grunn til å overdramatisere situasjonen. Vi kjenner ikke godt nok til utbredelsen til å kunne si hva utfallet blir, men kan ikke utelukke at flere kan bli syke.

I det ene tilfellet skal et familiemedlem ha influensasymtomer og blir behandlet deretter. VG nevner at det på verdensbasis har vært en eksplosjon av nye tilfeller det siste døgnet. Skulle du føle deg dårlig, kan du jo ta en titt på symptomene som Dagbladet har listet opp.

Det er flott at avisene (og jeg) har fått litt mer sykdom å skrive om. Kan jo nevne at jeg er litt forkjøla da, med rennende nese. Hadde jeg blitt bitt av medienes dekning tidligere i uka, ville jeg nok vært svært syk nå. Men det er jeg altså ikke.

Jeg legger heller skylden på barna i barnehagen jeg jobber i, som til daglig snørrer og hoster på meg, samt at det de siste dagene har vært varme og solskinn og regn med lav temperatur. Skal også nevnes at det er første forkjølesen siden jul. Men jeg lider heldigvis ikke av paranoia, så jeg blir nok frisk om noen dager.

7 thoughts on “Det måtte komme – svineinfluensa påvist i Norge

 • 09/05/2009 at 23:21
  Permalink

  Ja og svineinfluensa i et godt rustet industrielt land som Norge er omtrent like farlig som vanlig sesonginfluensa bortsett fra liten immunitet, altså flere smittede. I USA er 2 (?) drept av dette så langt, mens det årlig dør flere tusen av vanlig influensa der borte pga dårlig immunforsvar og dårlig legehjelp. Hvorfor skal media få oss inn i hysteri pga dette?

  Reply
  • 09/05/2009 at 23:55
   Permalink

   Jeg har faktisk lurt på akkurat det samme. I Norge dør ca. 1000 mennesker hvert år av "vanlig" influensa.

   Reply
 • 10/05/2009 at 00:31
  Permalink

  Jeg lurer på hvorfor de lar folk komme fra Mexico uten å ta dem imot på Fornebu og legge i Karantene hvis den er så farlig. A det går an!!!

  Reply
 • 10/05/2009 at 01:38
  Permalink

  Det skal litt mer til før de tar i bruk karantene, mulig i enkelte spesielle tilfeller.. Men ikke frihetberøving på generelt grunnlag for mistanke om "gissebass snue" xD

  Reply
 • 10/05/2009 at 14:20
  Permalink

  Svineinfluensa er på langt nær så farlig som media skal ha det til, media liker bare å blåse ting opp å bruke ordet pandemi. Ingen av disse norske smittede ligger på sykehuset, de føler seg begge friske å vil nok overleve uten varige skader. For sunne voksne med et normalt immunforsvar er ikke svineinfluensaen stort farligere enn den vanlige influensaen som kommer vært år. Jeg tror i grunn vi her i landet kan ta denne "pandemien" med knusende ro.

  Reply
 • Pingback: H1N1 - Tamiflu virker | Frank Eivinds verden

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.