Star Trek anbefales på det varmeste

Star Trek Various
Se flere Star Trek bilder på IGN.com

Jeg var å så JJ Abrams Star Trek i går. Kun en ting å si: En fantastisk god film.

Det kan ikke ha vært lett å gå løs på en serie som Star Trek  som blei vist på TV første gang i 1966 etterfuglt av en rekke spille filmer og nye TV-serier.

Men JJ Abrams, mannen bak LOST, Alias og Fringe, har løst oppgaven på en glimrende måte. De siste to ukene har jeg sett alle de 10 første filmene, så jeg har litt sammenlikningsgrunnlag.

Star Trek Publicity Still
Se flere Star Trek bilder på IGN.com

Filmen starter med at vi ser hovedkarakterene Spock (Zachary Quinto) og James T. Kirk (Chris Pine) som små barn. Deretter forsetter det med at alle karakterene sakte men sikkert møtes og danner den gruppen som er så kjent. Jeg tror ikke jeg vil si så mye mer om hva filmer handler om.

Det som slår meg med denne filmen er at den er svært humoristisk. Det kommer tilstadighet morsomheter som fungerer veldig bra. Latteren satt til tider svært løst i kinosalen. Det er heller aldri et dø-punkt i filmen. Det skjer noe hele tiden som driver filmen framover. Zachary Quinto gjør en svært god rolle som Spock, men et lite høydepunkt er jo selvfølgelig når Leonard Nimoy dukker opp som en eldre utgave av Spock. For de uinnvidde er det han som alltid har spilt Spock.

En ting  jeg la merke til da jeg så filmen på kino, var at det var et svært voksent publikum. Flest menn og jeg vil tro de fleste av dem var i aldren 30-40 år. Interessant.

Jeg synes JJ Abrams har lykkes svært god med den såkalte reboot’en av Star Trek. Det lukter nok en oppfølger på denne.

Space… the Final Frontier, these are the voyages of the starship Enterprise.

Star Trek Various
Se flere Star Trek bilder på IGN.com

Her er et par intervjuer jeg fant på IGN.com med bland annet JJ Abrams og Leonard Nimoy.

2 thoughts on “Star Trek anbefales på det varmeste

 • 09/05/2009 at 19:37
  Permalink

  Fullstendig enig. Det var rett og slett et herlig gjensyn med Star Trek.
  Jeg er herved en Trekkie. Jeg gir den 6 av 6 mulige stjerner. Hærlig film.

  Reply
  • 09/05/2009 at 21:24
   Permalink

   Jeg pleier ikke å sette noen karakter på filmene jeg ser, men skulle jeg gjort det ville det blitt en svært sterk 5'er, på grensa til 6.

   Er enig med deg, at det var en svært svært god film.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.