Vinner Alexander Rybak MGP?

Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest som det heter på offisielt norsk, er stort. Og det virker nesten større for hvert år. Om vi liker det eller ikke.

Hvor populær er Alexander Rybak? Det er tydeligvis flere måter å finne ut det på. Etter en stjålet ide fra NRKbeta, tittet jeg litt på YouTube. På Eurovision Song Contest kanal der ligger nemlig klipp fra alle lands bidrag. Og på topp der ligger Alexander Rybak, Norge med hele 1,037,168 visninger. På andre ligger Tyskland med beskjedne 209,446 visninger. Det sier jo litt da. Men akkurat dette ser ikke ut til at unge herr Rybak bryr seg så mye om:

Jeg tror ikke den jevne Grand Prix-seer følger med på youtube eller bettingselskaper. Det er bare vanlige familier som sitter ned for å ha litt lørdagsunderholdning.

Dagbladet har gjort en liten Google-test. De søkte på Alexander Rybak og Maria Haukaas Storeng. Resultatet blei at Rybak hadde 535.000 treff, mens Storeng hadde ca. halvparten, 224.000.

VG.no fant jeg en liten artikkel om en Google-“gadget”. Grafene er visstnok basert på hvor mange som søker på de ulike lands artister, og den oppdaters daglig. Du kan se den live under her.

Produksjonsselskapet Dinamo har i alle fall tro på Rybak. De har nemlig allerede booket Telenor Arena på Fornebu. Det er vel kanskje litt tidlig for dette. NRK som skal produsere en eventuell finale i Norge, sier at de ikke har begynt med slike planer ennå.

Jeg synes det alltid er litt skummel når noen er så klare favoritter om Rybak. Det er ofte at favorittene ikke klarer å oppnå høye resultater. Men jeg har faktisk en god magefølelse på at Norge vil gjøre det svært godt i år. En slik følelse har jeg ikke hatt siden Secret Garden vant i -95.

Så da er det bare å ønske Alexander Rybak lykke til i semifinalen torsdag 14. mai. Til Dagbladet sier Rybak:

Jeg skal ikke skuffe folk. Det er 98 prosent sjanse for finaleplass. Der! Da har jeg sagt det!

Oppdatering: I kveld var det offisiell start på Eurovision Song Contest i Moskva. Carola var spesial invitert for å synge på åpningsshowet. Til VG sier Alexander Rybak:

Det er veldig stort, veldig internasjonalt. Stemningen mellom deltakerne er veldig bra, Alle ønsker hverandre vel. Det er ikke noen konkurranse. Det er en fest.

4 thoughts on “Vinner Alexander Rybak MGP?

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: