Alexander kom, Alexander sang, Alexander vant!!!

alexander_rybak_vant_mgp_01

Da jeg hørte Fairytale første gang, tenkte jeg at dette var en god låt med flott sceneopptreden. Allerede i februar etter Rybaks seiere i norske Melodi Grand Prix spådde jeg at han ville nå høyt opp i den internasjonale Eurovision Song Contest finalen. Og jeg fikk rett.

Alexander Rybak og Frigar utklasset alle. 387 poeng. Norge startet med å få 12 poeng fra Spania og derfra gikk det slak i slag. Det blei totalt 16 blink. I tillegg til Spania blei det 12 poeng fra Hviterussland, Tyskland, Sverige, Danmark, Island, Israel, Russland, Polen, Ukraina, Latvia, Nederland, Estland og Litauen. Vi fikk også en bråte med 10-ere og 8-ere pluss småpoeng fra fem land. Ingen ga oss null poeng.

alexander_rybak_vant_mgp_03_utklassing

Norge fikk altså totalt 387 poeng, noe som er Grand Prix rekord. Den forrige rekorden var det Lordi da Finland vant med 292 poeng i 2006. I dag kom Island på andre plass med 218 poeng. Hele 169 poeng bak Norge. Så dette var en veldig klar seier.

Etter finalen sa Alexander Rybak dette:

Jeg håper virkelig at folk som spiller fiolin ikke slutter med det nå.

Til Synøve Svabø sa Alexander Rybak at han håpet at en håndfull personer ville møte ham på Gardermoen klokka 23.00 på 17. mai. Men jeg vil nok tippe at det fort kan bli noen hundre som dukker opp der.

Alexander, gratulere så mye!

alexander_rybak_vant_mgp_02

Alle bildene er tatt fra min egen TV-skjerm.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.