Alexanders eventyr

alexander_rybak_vant_mgp_04

Gledelig at Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix. En overlegen seier med hele 387 poeng. Men han må ikke tro at han kan slappe av ennå. Her om dagen blei hele 15 intervju avtaler avlyst for at Rybak skulle få ro.

Under avstemmingen randt 12-poengerne inn og Rybak skjønte hvor dette bar hen:

Det var fantastisk da 12-poengerne ramlet inn. Etter hvert skjønte vi at vi kom til å vinne, og da var det spennende å følge med på hvor mange poeng vi kom til å ende på.

På pressekonferansen som Rybak ankom med kun et halvt trofee, var det hæla i taket og dansing på bordet. Til tross for seier, mente Alexander Rybak at han ikke var den beste sangeren i konkurransen:

For å være ærlig: Jeg mener jeg på langt nær er den beste sangeren i denne konkurransen, og jeg hadde en god historie å framføre. Når du er kunstner må du være profesjonell og alltid gi alt. Jeg synes det er lettere for meg, for jeg har skrevet sangen selv. Jeg mener det jeg synger.

Allerede nå er det mange norske byer som gjerne vil ha finalen neste år. Og det er klart at det nok blir en liten kamp der. Og hvem skal lede sendinga? Men EBU har vel gjerne noen kriterier som må tilfredstilles for arrangementet. Men statsminister Jens Stoltenberg var i alle fall klar på en ting:

Vi kommer til å lage et flott og stort og imponerende arrangement. Vi skal begynne å forberede oss allerede i dag på noe som kan imponere Europa neste år.

Det mest spennende under MGP er selvsagt avstemmingen. Den blei i år ødlagt en del på grunn av at Synnøve Svabø på død og liv skulle intervjue Gud og hverman men poengene drøsset over Norge. Jeg synes det hadde vært greit om det hadde vært et lite telefonintervju, men det kom jo 5-6 på rappen med både kulturminister, statsminister og kringkstingssjef. Hyggelig at de ville gratulere Rybak med seieren, men det kunne de fint ha gjort etter sending.

Og det er tydligvis ikke bare jeg som er en smule irritert over dette. Det finnes hvist allerede en god del Facebook-grupper på dette temaet. I en kommentar sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, at:

Det har vært mange henvendelser, men det pleier det å være når vi har store sendinger. Jeg oppfatter det ikke som noe stort problem, men vi skal selvsagt evaluere sendingen i etterkant.

Så neste år anbefaler jeg NRK å innføre telefonforbud under poeng utdelingen. Men denne lille irritasjoner skal selvølgelig ikke få ødelegge at Norge vant en knakende god seier over hele Europa. Dette var vel fortjent og en god start på 17. mai feiringen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.