Hvordan få Bloggrevyen Badge på bloggen din?

bloggrevyen_badge

OPPDATERING: Bloggrevyen.no er lagt ned.

Du har sikkert sett det lille stjernetegnet til Bloggrevyen på en del blogger hvor du kan stemme på blogginnlegg og tenkt at dette vil jeg ha på min blogg. Og det er faktisk ikke så vanskelig å få til som det kanskje høres ut til. Det finnes en beskrivelse på Bloggrevyen allerede, men den inneholder en liten skrivefeil når det gjelder WordPress.

Funksjonen til Bloggrevyen Badge er å anbefale innleggene for andre. Og det er en veldig grei måte å finne interessante innlegg i de ulike kategoriene på Bloggrevyen.

Lagde vel denne bloggposten i utgangspunktet for å hjelpe min søster som gjerne vil ha Bloggrevyen Badge på sin blogg, og da var det jo like enkelt å dele det med hele verden.

Det finnes to kodesnutter. En med Javascript og en med ren HTML-kode. Det kan se ut til at Internet Explorer (har testet versjon 7 og 8) ikke liker Javascript-koden, badgen blir ikke vist i IE. Kan noen kan bekrefte dette, er det flott. Så derfor har jeg limt inn begge kode typene, slik at alle kan stemme på mine blogginnlegg direkte fra bloggen min.

WordPress (engelsk, v2.7.1)

  1. Gå til Appearance i menyen til venstre og velg Editor.
  2. Under Template finner du Main Index Template (index.php) og Single Post (single.php)
  3. Du kan kopiere koden under og lime den inn etter linja som begynner med “the_content()“, den finner du nesten på toppen av begge de nevnte php-filene.

Javascript

Ren HTML-kode

bloggrevyen_badge_kode_wordpressWordPress

Blogger (Blogspot)

  1. Velg Utforming og Rediger HTML. Kryss av for Utvid widget-maler.
  2. I malen søker du deg fram til data:post.body og lim inn koden rett over “<div class=’post-footer’>

Javascript

Ren HTML-kode

bloggrevyen_badge_kode_bloggerBlogger

Blogg.no

  1. I menyen velger du Design / Rediger / Maler.
  2. Finn <tag:entrylist> og lim inn koden i linja under.

Javascript

Ren HTML-kode

bloggrevyen_badge_kode_bloggnoBlogg.no

Jeg håper dette var litt oppklarende og til nytte for dere. Meld gjerne tilbake om dere får Javascriptet til å virke i Internet Explorer, fungerer fin i både Opera og Firefox.  Jeg anbefaler vel egentlig å lime inn begge kodesnuttene etter hverandre slik at det virker i alle nettlesere.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.