25 år med Tetris

tetris_gameboy_01

tetris_gameboy_03

Den 6. juni 1984 lagde Alexey Pajitnov spillet som har blitt et fenomen verden over, nemlig Tetris. Spillet er så å si tilgjengelig på alle mulige elektroniske dingser og spillmaskiner.

Årsaken til Tetris’ store suksess er at spillet er såre enkelt å komme i gang med, man skal jo bare plassere blokker som faller ned. En annen årsak er at Tetris blei solgt sammen med Nintendos GameBoy da den kom for 20 år siden. GameBoy versjonen har solgt 35 millioner eksemplarer.

tetris_gameboy_02

Jeg har vel alltid vært en stor fan av Tetris og synes vel at dette er blant et av de beste spillene som er laget, mye på grunn av sin enkelhet og tidløshet. Fantastisk morsom. For en del år siden hadde jeg en periode da jeg spilte veldig mye tetris, og det resulterte i at jeg så blokker som falt hver gang jeg lukket øynene, selv om det var flere timer siden jeg spillte.

Tetris er altså 25 år.

Gametrailers.com – Tetris dokumentar

Alle bildene har jeg tatt selv, og er lagt ut med en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

 

One thought on “25 år med Tetris

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: