Sony Walkman er 30 år

WalkmanTPS-L2

Det er i dag 30 år siden at Sony sin første Walkman kom i salg i Japan, 1. juli 1979 (jeg var nettopp fylt 2 år). Den første modellen var TPS-L2 som kom i blå og sølv, du ser den i bildet over. Da denne modellen kom til England, hadde den faktisk to hodetelefonuttak slik to kunne høre på musikk samtidig. Fantastisk!

Jeg hadde aldri noen Walkman på den tiden, var vel kanskje litt i yngste laget, men jeg brukte kassettmediet flittig og tok opp musikk fra radioen. Jeg husker at man på 80-tallet kunne vinne røde og blå Walkman i Donald-bladene. Det var jo selvfølgelig en drøm, og blei med det.

Det har skjedd mye på den bærbare musikkfronten siden den gang. CDen kom i 1983, vi fikk Minidisc i 1992 og senere har MP3 blitt standarden for hvordan vi lytter til musikk. I dag kan vi høre musikk på alt fra klokker, telefoner til bitte-bitte små MP3-spillere.

Du kan lese mer om WalkmanWikipedia.org, alle bildene er også hentet derfra. Her er et par bilder til av ulike Walkman modeller.

800px-SONY_WM-D6C 568px-Walkman_WM-EX170

2 thoughts on “Sony Walkman er 30 år

 • 02/07/2009 at 05:51
  Permalink

  sv: Jeg er så teit når det gjelder data at jeg ikke vet hva domene er en gang.. =S Hvordan fikser jeg det?

  Reply
 • 02/07/2009 at 09:37
  Permalink

  sv; Hei igjen. Mange takk for at du la igjen kommentar hos meg. Setter veldig pris på å høre din mening! :) Håper du har det bra? OG håper du får en kjempefin dag! :D

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.