NTV får endret konsesjonen sin

RiksTV_logo_liten

Konsesjonen for Norges televisjon (NTV) er blitt endret. Punkt 4.8 er tatt vekk fra konsesjonen. Den sa at NTV måtte lyse ut signalpakker (MUX) til andre distributører enn RiksTV. Dette betyr at RiksTV fra neste år også får MUX 4 og 5.

Jeg håper at de vil bruke den nye kapasiteten fornuftig og ikke pøser på med “100 nye kanaler“. Det er to viktige ting de må gjøre, etter min mening. Det ene er å øke bitraten på de kanalene som finnes i bakkenettet. Det er nemlig så som så med hvor god bildekvalitet de ulike kanalen har. Og de må sette av nok kapasitet til at bakkenettet kan få en del HD kanaler.

Administrerende direktør i RiksTV, Espen Thorsby var veldig glad for denne endringen:

Med denne beslutningen vil RiksTV fra neste sommer øke tilbudet til tv-seerne betydelig (60-70 % kapasitetsøkning fra i dag). Vi kan da tilby flere kanaler, mer HD og enda mer innhold gjennom den nye nedlastingstjenesten vi skal lansere til høsten (VoD). Vi ønsker også å gjøre tv-hverdagen enklere for folk med større valgfrihet og mer fleksibilitet, noe denne beslutningen gjør det enklere å få til.

Kulturminister Trond Giske har jo fått litt kritikk for denne endringen. Erik Knudsen (FrP) kommenterer det ganske greit, synes jeg:

Denne saken burde ha vært oppe i Stortinget, men i stedet velger regjeringen å avgjøre saken mens alle er på ferie. Dette er jeg sterkt kritisk til.

Ola T. Lånke (KrF) er heller ikke nådig:

Det er uheldig at departementet endrer konsesjonsbestemmelsene når spillet allerede er i gang. Da kan man lett få inntrykk av at man kan skrive hva som helst i en søknad, og så få den endret når løftene ikke lar seg oppfylle.

For litt mer infomasjon kan du lese pressemeldingen til Kirke- og kulturdepartementet.

Kilde: NTV.no og RiksTV.no

2 thoughts on “NTV får endret konsesjonen sin

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: