Skypumpe utenfor Risør

skypumpe_04_liten

I ettermiddag gikk det an å se en skypumpe/trombe i sjøen utenfor Risør, nærmere bestemt Fie. Jeg prøvde så godt jeg kunne å ta noen bilder og filme litt med mobilen gjennom en kikkert. Ikke så veldig vellykket kanskje, men jeg har det i alle fall på film.

Dette er første gang jeg ser en skypumpe. Den var ikke så stor, og med kikkert kunne jeg se at den traff havflaten. Observasjonen blei gjort rundt klokken 18.00 og var synbar i rundt en halv-time. Den holdt seg stort sett på samme sted.

Også i Vestfold blei det observert en skypumpe/trombe.

[flashvideo height=345 width=460 file=https://frankeivind.net/blogg/wp-content/2009/07/skypumpe_risor_vga.mp4 /]
Last ned video, ca 2,5MB

skypumpe_02

skypumpe_03

skypumpe_01_liten

Alle bildene og videoen har en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

 

3 thoughts on “Skypumpe utenfor Risør

 • 08/07/2009 at 17:51
  Permalink

  Oj,så gøy! Da har du ihvertfall fått med deg et spennenden vær fenomen i sommer;)) Siden du gikk glipp av uværet i oslo mener jeg;))

  Reply
 • 16/07/2009 at 00:00
  Permalink

  Uff, håper jeg aldri opplever noe sånt! Hadde vel vært spennende å se, men jeg er livredd for været når det er normalt tordenvær til og med.

  Ja, du muntret meg opp litt! Hehe. Godt å vite at alle spesielle.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: