Skattelette til Kristin Halvorsen

Etter at de rød-grønne overtok for fire år siden har finansminister Kristin Halvorsen fått skattelette på flere tusen kroner, mens en førskolelærer bare har fått 100 kroner i skattelette. Hun sier til TV2 Nyhetene at: “Jeg gjorde så godt jeg kunne for å få på plass et skattesystem som i sum er blitt mer rettferdig.”

Tall fra Finansdepartementet viser at personer med en inntekt på 200.000 får ca. 2000 kr i skattelette, de som tjener rundt en million (slik som statsrådene) får rundt 7000 kroner, mens lærer og sykepleiere som tjener mellom 300-400.000 og bare får en skarve 100-lapp i lette.

Susanne Mathisen som jobber i Ragnas Hage sier at dette bare blir en knapp tier i måneden og hennes kollega, Thor Ingar Sukke, følger opp med “Jeg har ikke merket noe til det, snarere tvert imot“. Heller ikke jeg har merket noe til dette, da jeg er kollega til disse to.

Jeg så at @RegjeringTwitter rask kommenterte at dette var feil. Både SV og Arbeiderpartiet har re-twitret dette. Og i linken Regjeringa oppga sier det blant annet:

TV2 prøver å skape et inntrykk av at de som tjener mest har fått store skatteletter under denne Regjeringen. Det er feil. Selvsagt vil det være mulig å finne enkelteksempler på skatteytere som bryter med hovedbildet, men det rokker ikke ved at hovedprofilen i Regjeringens skattepolitikk er mer rettferdig fordeling.

Men dette er vel neppe siste ordet vi hører i denne saken. Kristin Halvorsen var raskt ut på Twitter og skrev blant annet følgende: “Når H og FrP vil fjerne formueskatten i tillegg, blir skattelettelsene til dem på toppen enda høyere. Vi har strammet inn i sum på toppen.”

Per Kristian Foss i høyre kommenterte følgende til VG:

SV drev med falsk propaganda i 2005-valget. Problemet var at de ønsket å øke skatteinntektene med åtte milliarder i 2005, men det finnes ikke nok rikinger i Norge til å gjøre dette på den måten de vil.

[…]

Hun har blitt tatt med buksene nede. Møtet med virkeligheten er alltid hard.

Fikk du ikke med deg nyhetsinnslaget, kan du se det på TV2 Nyhetene.

One thought on “Skattelette til Kristin Halvorsen

  • 23/08/2009 at 22:16
    Permalink

    Det er skammelige tall. Men når høyresiden kritiserer det, blir det for dumt. De vil jo ha enda større skatteletter til rikingene. Og droppe formuesskatten.

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.