Trøbbel i piratbukta

Så er det nok en gang problemer i piratbukta. Stockholm tingrett besluttet i dag at internett leverandøren Black Internet ikke får levere kapasitet til The Pirate Bay.

Det er filmselskapene Columbia, Disney, NBC, Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal og Warner som står bak klagen. Boten hadde vært på en halv million kroner hvis Black Internet ikke hadde fulgt pålegget fra tingretten. I en kommentar til DN.se sier Victor Möller, direktør i Black Internet:

Vi fick beslutet om vite strax efter lunch och stängde av kapaciteten strax före tre ungefär. Det finns lagar och regler i samhället och de ska man följa. Vad vi tycker om det här och hur vi ska agera i framtiden har vi inte bestämt ännu.

Styreleder, Magnus Bergman i Global Gaming Factory X som overtar The Pirate Bay om noen dager har gått av. Men i følge Hans Pandeya (direktør i GGF X) er det ingen dramatikk i dette:

Det finns ingen dramatik bakom det avhoppet. Vår ordförande jobbar heltid som vd på ett annat bolag och har en del andra styrelseuppdrag. Men i den fas vi nu går in i krävs det en styrelse som har tid för ett större engagemang.

The Pirate Bay er nå nede, men trackerene skal i følge Peter Sunde fremdeles virke: “Oh. I’m downloading via the pirate bay now. Three hours later, and it’s working again.” Sånn jeg har skjønt det, er holder trackeren til et annet sted. Og i to andre korte Twitter meldinger sier Sunde tildligere i dag at “A Swedish court apparantly decided it is illegal to be an ISPogOne ISP (not even the one TPB is using) has been forced by a swedish court to not allow traffic to TPB.”

Men piratkopiering tar jo ikke slutt med at The Pirate Bay er nede, hvis det er det filmselskapene tror. Kanskje nedlastinga av The Pirate Bay som blei lagt ut i forrige uke kommer til nytte likevel.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.