YouTube får HD i 1080p og Hunter Walk snakker om YouTube

Denne uken ble det kjent at YouTube i neste uke vil gi muligheter for å laste opp og streame videoer i 1080p. De har sakte men sikkert uviklet seg siden starten i 2005. Jeg hadde min første opplasting i mai 2006. Den gang var oppløsninga på beskjedne 320 x 240, og bitraten var ikke allverden heller. YouTube har gått fra 4:3 til 16:9 og for ca. et år siden fikk de 720p. Og nå er altså steget kommet for 1080p.

Men hvem har egentlig bruk for 1080p? Stadig flere. HD kameraer blir stadig mer vanlig. Dette har jeg ikke fått skaffet meg enda, men jeg kan i alle fall laste opp spillvideoer fra PS3 og Xbox 360 tatt opp med Hauppauge HD-PVR om ikke annet. Så er det stadig fler som har dataskjermer med veldig høy oppløsning eller koblet PCen til HDTVen, og da kan det jo også være greit at videoen man ser har høy oppløsning.

I et lengre klipp fra NewTeeVee Live snakker Hunter Walk (Director of Product Management i YouTube) om 1080p og YouTube generelt. Interessant klipp.

Kilde for videoklippet: engadgethd.com

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: