Last ned Bergensbanen i HD

Jeg blei svært overrasket over hvor fascinerende togturen med Bergensbanen var, da den blei sendt på NRK2 fredag 27. november. Bildene var flott, men det som gjorde det hele så bra, var kommunikasjonen med de andre passasjerene som fulgte #Bergensbanen på Twitter. Hele 1,2 millioner nordmenn var innom sendinga. Det betyr at 25% av den norske befolkningen var med på deler av turen, imponerende.

Programmet har allerede hatt en reprise sending og det blir sendt igjen i jula. Nå er det dessuten mulig å laste ned hele programmet i HD (720p). Det er riktig nok bare kameraet i front på toget, uten musikk og kommentarer. Men selv det var fascinerende. Jeg så et par minutter av begynnelsen, men måtte lukke programmet jeg spilte det av i, hvis ikke hadde jeg nok blitt sittende. Den 22GB store fila kan du laste ned fra NRKbeta.no (eller direkte torrent-linken her). Ikke bare har NRK lagt ut 7 timer med togvideo, men de har også lagt den ut med en Creative Common lisens som betyr at du faktisk kan gjøre hva du vil med videoen. Dette er veldig gledelig.

Nå har Ilja Zverev (se kommentaren hans på NRKbeta) konvertert Bergensbanen til 720×400 og bare 4GB. Den kan lastes ned her: http://textual.ru/BergensBanen400p.torrent

Men hva skal man med 7 timer togtur på harddisken? En motivasjonfaktor er at de har en konkurranse hvor man kan vinne et HD kamera. Og det kan jo være kjekt å ha.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: