Shakespeares skjulte koder

I desember 2009 sendte NRK dokumentarserien Shakespeares skjulte koder. Den tar for seg skjulte koder som amatørkryptografen Petter Amundsen har funnet i Shakespeare sine tekster. Dokumentarern er veldig godt laget og spennende å følge med på. Nesten for godt til å være sant.

Amundsen tar utgangspunkt i at det er Francis Bacon, muligens sammen med andre, som har skrevet tekstene til William Shakespeare. Han finner koder og hint i første Folioen som skal bekrefte dette. Det er koblinger til frimurere og rosenkreutzerne, og mye mer. Med passer, linjal, tall for bokstaver osv. fører dette Amundsen til Oak Island i Nova Scotia hvor han mener at skatten, altså orginalmanuskriptene til Shakespeasre skal befinne seg.

Med sunnskepsis minner denne konspirasjonen om en mockumentary. Dette fordi jeg synes alt for mye av det Amundsen finner stemmer (slik det framstilles), puslespillbitene passer godt sammen og han argumenterer bra. Så er det jo Nils Nordberg, Mr. Radioteater himself, som leser kommentarene. Om jeg kanskje er litt skeptisk, så synes jeg dette er en veldig god dokumentar fordi jeg liker konspirasjoner, den er spennende å følge. Så skulle du like Robert Langdon i Dan Brown sine bøker, vil du like dette også.

Alle de fire delene i dokumentaren kan du på NRK sitt nett-TV. En god oppsummering kan du lese på Skepsis.no og der kan du også følge diskusjonen på forumet. Selvfølgelig er det også en gruppe på Facebook. Boka Organisten skrevet av Erlend Loe i samarbeid med Petter Amundsen tar opp det samme temaet.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: