Test av ekstern SATA/IDE adapter

Noe alle burde hatt, i alle fall de av oss som er litt datakyndige, er en ekstern SATA/IDE adapter. Dette er praktisk av mange årsaker.

Hva gjør man når for eksempel uhellet er ute og en PC ikke vil starte? Som regel er det en del på harddisken man vil ta vare på. Og bilder står vel kanskje høyest på denne listen.

Jeg hadde hørt om DealExtreame.com, men ikke handlet der før, så jeg tenke jeg kunne prøve å kjøpe SATA/IDE to USB 2.0 Adapter Converter. Og til ca. 100 kroner inkludert frakt, var ikke dette noen stor risiko. Kan også nevne at fra bestilling til jeg hadde varen i postkassa, tok det ca. 12 dager. Noe som er bra med tanke på at den er sendt fra Hong Kong.

I pakken får du en strøm adapter (100-240v) m/amerikansk kontakt (er standard PC-kontakt, så du har sikkert en slik ledning liggende), USB ledning, selve adapter boksen og en driver CD. Denne fulgte ikke med min. Siden adapteren blir registert som en ekstern harddisk var ikke dette noe problem. Jeg bruker Windows 7.

Adapteren takler 2.5″/ 3.5″/5.25″ IDE (ATA66/100/133 – kompatibel med ATA1.1) og 2.5″/3.5″ SATA. Dette burde dekke det meste. Enheten bruker USB2.0, og er USB1.1 kompatibel.

Fordelen med å bruke en slik adapter er at man slipper å åpne en ny PC for å sette inn harddisken man skal sjekke.

Denne adapteren fungerer perfekt, og jeg fikk kopiert alt jeg trengte fra min laptop harddisk. Har ingen problemer med å anbefale denne.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.