Historien om Himmelblå er ferdig

Så er historien om Himmelblå ferdig. Ylvingen som en gang var en idyllisk øy vil bli en gigantisk vindmøllepark. Leif Grønndal har gått bak ryggen på alle og til og med solgt sitt eget hus får å virkeliggjøre visjonene sin. Man kan vel trykt si at at han ikke har noen høy stjerne hos de andre beboerne på øya. Butikken er stengt og Karoline og Thomas har reist sin vei. Men skal øya gå ned, så skal den gå ned med stil og Marit lager et stort gravøl for alle beboerne på øya med venner og familie. Kims tilstedeværelse og at Roland har planer om å dra på sjøen, gjør det heller ikke lett for Marit. Men så viser det seg at et vikingfunn gjør en stopper for vindmølleparken og Ylvingen er reddet.

Himmelblå har vært en enorm suksess for NRK og har hatt en solid seerskare på godt og vel millionen gjennom tre sesonger. Nå kom jeg ganske seint inn i Himmelblå. Det vil si, før sesong tre startet, hadde jeg ikke sett en eneste episode av serien. Så da gikk jeg til innkjøp av de to første sesongene på DVD og så de før siste sesong nå gikk på NRK1. Jeg likte serien fra første episode.

Siste episoden av en serie er alltid vanskelig å lage, og sånn sett var den vel kanskje litt forutsigbar. Hadde vel en anelese om hvordan det ville gå. Noe annen ville vel kanskje gitt store protester fra seerne… kanskje. NRK har i alle fall vært flinke med Himmelblå, en god serie som både gjør deg glad og irritert (på enkelte personer). Men etter tre sesonger og totalt 24 episoder er det nå over. Ylvingen og Himmelblå.

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.