Mininova – Content Distribution

Mininova.org er nok kjent for mange som en plass man har kunnet laste ned TV-serier og filmer fra (i likhet med The Piratebay), men etter en dom i nedelansk rett i fjor høst blei det en stopp for dette. Det de dermimot fikk lov til å fortsette med, var den lovlige delen av nettsida, nemlig Content Distribution. Denne tjenesten startet de med i 2007 og lar deg laste opp og distribuere lovlig materiale.

Du må sende inn en søknad for å få en Content Distribution konto og etter noen e-post fram og tilbake (hadde vært litt uklar i min søknad, så den var avslått i første omgang) var jeg klar til å laste opp det jeg ville dele.

Jeg har tidligere lagd egne torrent-filer for distribusjon og kjørt det fra egen PC/server. Men siden båndbredden min er begrenset så er det litt upraktisk i lengden. Derfor er Mininova sitt tilbud (som er gratis) veldig bra og det er alltid på (i motsetning til min PC).

Jeg lastet i første omgang opp tre filer og i løpet av et par dager er de allerede lastet ned ca. 520 ganger. Så det er jeg veldig fornøyd med. De har også enkel statistikk som holder for mitt formål. Viser antall nedlastinger for hver torrent og totalt, og hvilke land de er lastet ned i.

De tre filene jeg har lagt ut er (alle har en Creative Commons lisens):

Bergensbanen time laps 720p – ca. 300MB

Bergensbanen i 3D 720p – ca. 296MB

StoppDLD demonstrasjon Oslo (alle appellene) 360p – ca. 226MB

Jeg er veldig fornøyd med Mininova og kommer til å legge ut flere videoer for nedlasting når det er aktuelt. YouTube er kjekt når man skal legge videoer inn på blogg, men av og til er det også praktisk å ha muligheten til å laste ned videoer. Så dette er noe jeg kommer til å fortsette med.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.