En liten, men kritisk bemerkning til Risør Trebåtfestival

På bildet over, ser du to butikker – Risør Bokhandel og Beisland Blomster – som slik jeg ser det, har lite med trebåter og gjøre. Likevel var disse to butikkene i tillegg til blant annet Intersport og Torjusen innenfor festivalområdet til Risør Trebåtfestival. Hadde vært interessant å vite begrunnelsen for dette.

Dessuten så det ut til at de fleste spisestedene også var innenfor festivalområdet. Lite praktisk for de som vil se på folkelivet, ha seg litt å spise, men som ikke har noen interesse av båter. Jeg er en av dem.

Men ikke nok med det. Det var stengt fra rundkjøringa (Hukken bar) og ut til Dampskipsbrygga. Jeg synes alt for mye av Risør sentrum var steng av uten at jeg kan se at det skal være noen god grunn for det. Tidligere år var sentrum avstengt på en mye mer hensiktsmessig måte. Er det griskhet og penger som styrer ledelsen i Risør Trebåtfestival?

Det lille lyspunktet var at det faktisk var mulig å komme seg ut Solsiden uten å gå halve byen rundt som man har måtte i en del år.

Det er noe som er galt når ICA må reklamere for at de har gratis inngang og at Risør Bokhandel og Beisland blomster må ha en ringesnor for at kunder skal få kontakt med dem.

Var nesten litt overrasket av at de ikke hadde sperret inne Kastellet under regattaen fredag 7. august (fikk noen god bilder som kan sees her).

Siden jeg er oppvokst i Risør har jeg fått med meg Trebåtfestivalen mer enn en gang, så jeg har ikke interesse av å være innenfor festivalområdet hvert år. Men å se på livet, det som skjer i byen og kjøpe meg en is gjør jeg gjerne. Men noen lett oppgav er det ikke.

Både Risør Bokhandel og Risør Akvarium fikk en kunde mindre på fredagen, nemlig meg. Håper ledelsen i Risør Trebåtfestival forandrer avsperringene til neste år. Jeg vet det bare står på noen dager, men det må da være mulig å bevege se litt friere i sin egen by.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa 

2 thoughts on “En liten, men kritisk bemerkning til Risør Trebåtfestival

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: