Multiplicity – “Meg, meg og meg”

Det er ganske artig med bilder som er manipulerte slik at samme person opptrer med forskjellige ting i bildet. Tenkte at dette måtte jeg prøve og fikk hjelp av min søster til å ta bilder.

Bildet er satt sammen av fem ulike bilder som jeg har satt sammen i Paint Shop Pro. En der jeg fikser på sykkelen, et par der jeg kaster ball til meg selv og et par der jeg serverer meg selv kaffe.

Det er ikke vanskelig å lage slike bilder og sluttresultatet blir ganske stilig. Er en fordel å ha kameraet på stativ, ha en person til å hjelpe deg eller bruke selvutløseren.

Prinsippet for å lage video med flere utgaver av meg selv, er akkurat den samme som for foto. Men det blir mye mer kompleks, siden video er bevegelige bilder. Derfor brukte jeg EditStudio 6 og lagde maskering rundt meg selv og tilpasset det slik at det blei nogen lunde bra.

Så kjøre jeg ute videoen som enkeltbilder, ca. 470 stykker, og brukte Paint Shop Pro X2 til å fjerne noe som ikke skulle være der og glatte ut åpne rom. Det meste av dette arbeidet er gjort ved min venstre arm (på meg som heller kaffe). Jeg kunne vært enda nøyere. Men det er tidkrevende og gjøre dette på 470 bilder. Og siden denne videoen var et proof of concept for meg, er jeg veldig fornøyd med resultatet.

Skriv gjerne en kommentar om hva du synes om sluttresultatet.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: