Pokemon Black & White regionkodet for Nintendo DSi

Det jeg har likt med Nintendo sine handholdte spillkonsoller er at de har vært regionfrie. Det betyr at man kunne kjøpe spill fra hvor i verden det skulle være og de ville virke på din maksin. Nå kommer de aller fleste spillene hit til landet, men enkelte gjør det ikke, mens andre faktisk kan komme et år eller to etter at de kom ut i Japan. Jeg har selv bestilt flere spill fra Asia grunnet både at det har vært prisgunstig og at det var lang tid til norsk lansering.

Med Nintendo DSi skjedde det en liten forandring. DSi spesifikke spill og såkalte DSi Enhanced spill (utnytter ekstrafunksjonene på DSi), ville/kunne bli regionlåst. Nå er det ikke kommet så mange slike spill ennå så vidt jeg vet. Men i disse dager kommer Pokemon Black og Pokemon White ut i Japen. Disse spillene er DSi Enhanced og vil dermed bare virke på en japansk Nintendo DSi i følge Play-Asia.com som har testet dette. Spillet vil derimot virke helt fint i en vanlig Nintendo DS som ikke er regionsperret. Spillene kommer ikke til USA og Europa før våren 2011.

Nå er ikke jeg så opptatt av Pokemon, men liker ikke ordet regionsperre. Jeg håper ikke regionsperren blir benyttet i alt for mange spill og er litt spent på hvordan det blir på den nye Nintendo 3DS.

Gotta catch ’em all!

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.