Anmeldelse: The Life of David Gale (DVD)

The Life of David Gale er en utrolig god thriller. Vi følger David Gale (Kevin Spacey) som underviser filosofi på University of Austin. Han er også et aktivt medlem av Deathwatch som følger med på og hjelper folk som er uskyldigdømt til døden.

Etter å ha blitt beskylt for voldtekt av en kvinneligstundent mister Gale jobben sin. Denne beskyldningen blir riktig nok trukket tilbake. Constance Harraway (Laura Linney) en nær venn av David Gale og medlem av Deathwatch, blir en dag funnet voldtatt og drept. Bevisene peker mot Gale.

David Gale blir dømt til døden for drapet på Harraway og et par dager før henrettelsen ber han om et møte med journalisten Bitsey Bloom (Kate Winslet) som skal fortelle hans historie og om mulig, finne nye bevis i saken. Det blir en kamp mot klokka.

Jeg synes The Life of David Gale (‘Historien om David Gale’) er en god og spennende thriller. Filmen foregår for det meste i fengselets besøksrom hvor Gale forteller sin histore til journalisten Bloom. Vi får da tilbakeblikk på hendelser som har skjedd tidligere.

Dette er en solid film som kan anbefales.

Orginaltittel: The Life Of David Gale. Utgitt: 2003. Sjanger: drama-thriller. Regi: Alan Parker. Produsert av: Alan Parker, Nicolas Cage, Nigel Sinclair. Manus: Charles Randolph. Skuespillere: Charles Randolph, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann, Matt Craven. Filmselskap: Universal Pictures

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.