a-ha har holdt sin siste konsert

WOW!!! For en fantastisk avslutning på. a-ha eide Oslo Spektrum.

Allerede før a-ha gikk på scenen i Oslo Spektrum lørdag 4. desember, var det god stemning. Og da lyset dempet seg i Spektrum og de første tonene i introen til ‘The Sun Always Shines On TV‘ blei spillt, kunne man nærmest kjenne at taket løftet seg.

Jeg var også på den første konserten tirsdag 30. november, men den var bare en lett oppvarming til hva a-ha framførte i kveld. De var rett og slett rå. Fullt trøkk hele tiden.

Alt satt som det skulle. Mange Furholmen på keyboard, Paal Waaktaar-Savoy på gitar og stemmen til Morten Harket. Det kunne ikke vært bedre. Flott lysshow, bra lyd (selv om jeg synes at den på konserter generellt kan være litt høy) og litt pyro her og der, samt videoveggen på scenen med ferdig materiale mikset med publikum og artistene på scenen, gjorde det hele til en fantastisk flott opplevelse.

De klassiske a-ha perlene kom på løpende bånd. Og allsangen med ‘Hunting High and Low‘ er veldig stemningfyllt (se video under).

Også lørdagskvelden hadde a-ha et midtparti med akustiske låte. Flott med en liten pustepause. Det er lett å få antydning til litt gåsehud når publikum fortsette å synge ‘The Living Daylights’ etter at a-ha har gått av scenen. De kom selvsagt på igjen, men nå i dresset opp i rødt, hvitt og blått.

De hadde et ekstra ekstra-nummer med coverlåten ‘Bowling Green‘ av The Everly Brother som takk til Terry Slater som var a-has første manager. Og helt til slutt: ‘Take On Me‘.

Nå er det over. a-ha er historie… i alle fall for denne gang. De kunne ikke avsluttet på en bedre måte. For denne konserten, den var FANTASTISK!

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

   

   

   

   

   

   

   

  

Setlist – spilleliste (hentet fra setlist.fm)

 1. The Sun Always Shines on TV
 2. Move to Memphis
 3. The Blood That Moves The Body
 4. Scoundrel Days
 5. The Swing of Things
 6. Forever Not Yours
 7. Stay On These Roads
 8. Manhattan Skyline
 9. Hunting High and Low
 10. The Bandstand
 11. We’re Looking for the Whales
 12. Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)
 13. Crying in the Rain
 14. Minor Earth Major Sky
 15. Summer Moved On
 16. I’ve Been Losing You
 17. Foot Of The Mountain
 18. Cry Wolf
 19. Analogue (All I Want)
 20. The Living Daylights
 21. Bowling Green
 22. Take On Me

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: