Ny oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD er full av feil (desember 2010)

I begynnelsen av desember kom det en oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD for RiksTV. Men jeg hadde nok litt for store forhåpninger til denne oppdatering. Jeg er en av de (u)heldige som fikk en beta-versjon av denne programvaren i mai i år (den kom kun i Oslo-området). Det viser seg at oppdateringen ikke retter noen av feilene som kom i beta-versjonen. I stedenfor har hele landet fått denne oppdateringa som er fulle av bugs. Ja, så har jo VOD-tjenesten Alltid Underholdning kommet til hele landet også. Den ser ut til å fungere greit.

Hva som er blitt gjort med denne oppdatering det siste halvåret er ikke godt å si. Jeg ser ingen forandringer fra beta-versjonen.

Så da var det bare å sende en ny mail til RiksTV og Grundig (les svarene nederst i innlegget) med akkurat de samme feilene som jeg rapporterte til dem i begynnelsen av juni:

 • Hver gang jeg slår på dekoderen blir det rapportert om at min TV ikke er HDCP-kompatibel. Det er den.
 • Jeg får ofte beskjed om at det skjer to parallelle opptak selv om dette ikke er tilfelle. Det kan være flere timer mellom de to opptakene det referes til, eller på forskjellige dager  (se bildet under).
 • Det dukker fra tid til annen opp programmer i opptakslisten med “Ukjent” som opptaksdato.
 • Når jeg skal stille inn fra NRK (spesielt) via EPG for et program som går samme dag som jeg stiller inn, blir opptaket i så og si alle tilfeller stilt inn for reprisen som går om flere dager.
 • Dekoderen er fremdeles treg ved kanalskifte. Opp til 10 sekunder for å skifte en kanal er lenge. Dessuten er det tregt når man skal navigere seg i menyene.

Nå er det ikke bare jeg som sliter med disse problemene. En titt på AVForum.no viser at det er mange som har ulike problemer, også verre en det jeg har.

Det er bare å håpe at det kommer en oppdatering som retter disse feilene. Men jeg har ikke noen tro på at det skjer med det første. Det tok faktisk to år før serie-opptak blei implementert, og det siste halvåret fra beta-versjonen kom, har det ikke skjedd noen ting.

Slik det er nå kan jeg ikke anbefale noen å kjøpe Grundig DTR 8860 VOD for RiksTV, til det er det for mange irriterende feil.

PS! No Signal er et britisk humorprogram og ingen feilmelding.

Oppdatering: Etter et par dager hadde jeg fått svar fra både RiksTV og Grundig.

Dette svarte Grundig:

Takk for din tilbakemelding og beklager at du fortsatt opplever problemer med DTR8860.

Vi samler nå inn informasjon fra brukerne for å se om det er flere feil som er gjennomgående.

Dine tilbakemeldinger er videresendt til de som jobber med oppdateringen.

Svaret fra RiksTV hadde omtrent samme ordlyd:

Takk for en svært utfyllende feilliste på den nye programvaren til Grundig 8860, jeg har videresendt den til vår tekniske avdeling som kommer til å følge den opp og sende den videre til de rette instanser.

67 thoughts on “Ny oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD er full av feil (desember 2010)

 • Pingback: Anonymous

 • 10/12/2010 at 23:05
  Permalink

  Hei! Takk for at du har opprettet denne bloggen. Jeg opplever også at Grundig DTR 8860 har fått enda flere alvorlige feil etter oppgraderingen med VOD.

  Reply
 • 13/12/2010 at 09:19
  Permalink

  Har vært fornøyd med boksen frem til den nye oppdateringen.
  Var mye mer stabil tidligere.

  – tregere
  – “henger” og må startes på nytt
  – beskjed om parallelle opptak når det ikke er tilfelle.
  – får noen ganger ikke sett noe på tv ved parallelle opptak (de kanalene det tas opp på)
  – tar opp i “hytt og vær” ved serieopptak
  – At VOD “stjeler” 50% av HD fikk jeg ingen beskjed om
  – EPG fungerer ikke like bra
  – tar i enkelte tilfeller ikke opp bestillt program

  Reply
 • 13/12/2010 at 11:02
  Permalink

  Helt hundre prosent enig. Denne oppgraderingen var tilsynelatende fullstendig utestet. Jeg opplever nøyaktig det samme effektene. Og mannen jeg traff på kundesenteret på RiksTV var enig, vi er langt fra alene om å ha disse problemene. RiksTV sitter litt i klemma, og kan gjøre lite annet enn å klage til Grundig. Jeg må si at jeg vurderer å klage til Expert som solgte meg 8860’en i første omgang, bare for å øke støynivået. En ny 8860 er selvfølgelig dødsdømt, for den vil også bli oppdatert med en gang den kommer i nettet.

  Reply
 • 13/12/2010 at 22:15
  Permalink

  Det som irriterer meg med denne oppdateringa, er at den inneholder feil som de har visst om i et halvt år uten å gjøre noe med det. I steden for å høre på oss i Oslo-området som fikk beta-versjon av denne programvaren i mai, har de lansert den for hele landet med de samme feilene.

  Reply
 • 14/12/2010 at 02:21
  Permalink

  8860 nr1 “døde” etter 1år. Ingen respons på SW oppdateringsforsøk. På serviceverksted fikk de kontakt og meldte at programoppdatering var alt som skulle til! Etter nærmere 2 år “døde” maskinen på nytt. Jeg presiserte at jeg ville ha rep. fremfor ny, pga 100+ filmer og opptak på HDD. Ingen kommunikasjon overhode, kun hentelapp på posten på ny 8860.
  Siste programoppdatering later til å være “svindel”. Opptakfunksjonen er blitt upålitelig, og maskinen har blitt uakseptabelt treg. Jeg har fjernet VOD installasjonen i håp om at det skal hjelpe noe. Dette er komplett useriøst, og må rettes. Men her er det vel en ansvarspulverisering mellom RiksTV og Grundig er jeg redd for. Ingen vits i å være RiksTV kunde hvis de ikke har pålitelig PVR som tilbehør!

  Reply
  • 14/12/2010 at 13:48
   Permalink

   Programoppdatering hjelper veldig på disse problemene!

   Det eneste som fungerer 100% ved opptak, er bruk av Timer. Jeg har i alle fall ikke hatt noen problemer da.

   RiksTV og Grundig har en del de må svarer for ved dette produktet.

   Reply
 • 24/12/2010 at 16:17
  Permalink

  Takk for flott blogg – bor selv på vestlandet og er en av de som nå har fått en mindre funksjonell pvr. Har ikke kjørt VOD-oppdateringa, og kommer ikke til å gjøre dette heller. Kan ikke si at jeg er like hardt ramma som andre, men pvr`en låser seg nå mellom kanalskift, og det kan gå mellom 15-20 sekunder før jeg får skifta. Jævlig irriterende. Opptak ser ut til å fungere, men skal teste dette litt nærmere.

  Kan også meddele at jeg allerede har fått skiftet en pvr – den forrige jeg hadde konka bare rett ut. Ble sendt på rep, men livet stod ikke til å redde – så alle opptak jeg hadde fulgte med i grava.

  Synes vi skal gå hardere på Riks-TV. De hevder at det er kvalitetsgrunner som gjør at så få leverandører slipper til på pvr-markedet. Grundig har fått tilnærmet en monopolsituasjon, da er det minste vi kan forlange at det vi betaler dyrt for faktisk fungerer. Så klag til Riks-TV!!

  Reply
 • 27/12/2010 at 19:32
  Permalink

  Det var nesten som om jeg skulle ha skrevet det selv…:-/

  Reply
  • 27/12/2010 at 19:35
   Permalink

   Foresten… har du fått noe svar fra Grundig på mail du har sendt dem tidligere?
   For jeg lurer på om det er noe poeng å bruke energi på å sende dem en mail?

   Reply
   • 28/12/2010 at 03:42
    Permalink

    Jeg fikk svar fra begge i løpet av et par dager. Har oppdatert innlegget med svarene jeg fikk. Som du ser er de hverken lange eller utfyllende.

    Men jeg vil anbefale deg å sende en liten e-post. Sett opp en punkliste i stikkordsform med feilene du opplever. På den måten får RiksTV/Grundig greie på at det er fler med disse feilene.

    Reply
 • 02/01/2011 at 23:46
  Permalink

  Har lenge hatt problemer med pvr en . Den finner ikke harddisken, etter oppdateringen kraset den helt. Venter på ny nå. Fikk ikke beholde alle teletubbi, drømmehagen og de andre filmene som jeg hadde.

  Nå som jeg snart får ny. Er det noen triks for å få laget backup av harddisken ?

  Reply
  • 03/01/2011 at 00:38
   Permalink

   Så vidt jeg vet, går det ikke an å kopiere ting fra harddisken på PVR til PC. Men har du et TV-kort i PCen eller en DVD-opptaker kan jo kopiere det på den måten. Men dette er jo litt tidkrevende.

   Reply
 • 04/01/2011 at 01:20
  Permalink

  Jeg har det samme problemet med min egen. Henger seg i ett sett. Skifte kanal kan jeg bare glemme. Laget meg flere favoritt lister da det ser ut til og hjelpe litt. 4-5 kanaler i hver. Tragisk att noe som koster såpass er såpass dårlig. Rikstv burde skamme seg for og ikke prøve og rette opp i dette engang. Det er ikke svar og få og det er som regel mitt problem. Ringer jeg får jeg beskjed om og bytte antenne og kabel. For det er HELT sikkert det som er feilen. Jeg er elektriker, så tror jeg vet hva slags kabel og antenne jeg skal ha. Satt opp en del antenner til bakkenettet, så det er tull.Men det hadde ikke noe og si. Lykke til alle sammen sier jeg bare. Håper noen kommer igjenom og får til en oppdatering. Jeg for min del angrer bittert på att jeg i det heletatt gikk bort i fra parabolen. Lenge leve skåla

  \\Thomas

  Reply
 • 07/01/2011 at 13:13
  Permalink

  Har også problemer. Min 8860 går ikke ut av “Test” modus. Har vært i kontakt med Grundig sin serviceavdeling. Fikk beskjed om å prøve å holde inne Meny, Disp og piltast venstre når jeg satte i stømmen, men får den fortsatt ikke ut av Test modus. Synes det er litt urimelig hvis jeg må betale for å sende inn dekoderen til reparasjon pga en software oppgradering som Grundig har sendt ut. Noen som har andre triks for “resetting”?

  Reply
 • 24/01/2011 at 20:54
  Permalink

  ‘Godt’ å vite jeg ikke er alene om dette. Hatt min 8860 i 13 mnd. Funka helt fint fram til siste oppdatering; treg ved kanalskifte (inntil 30 sek), problemer med parallellopptak som ikke er parallelle. På egenhånd valgte jeg ‘fabrikkinnstillinger’. Det hjelper en times tid. Har kontaktet RiksTV flere ggr. for å høre om de har en fremdriftsplan for problemløsing, og om vi får billigere lisens i erstatning. Svarene er korte og vage.

  Hva om vi alle benyttet oss av garantien og plager livet av Elkjøp, Expert ol. og returnerer boksene? Da involverer vi riktignok en uskyldig part, men vil utvilsomt lage litt blest om saken! På RiksTVs nettsider står det absolutt ingenting om dette. Noen som kjenner mediefolk de kan tipse om denne siden? Det blir ikke fart i denne saken før mediene blåser dette opp.

  Reply
  • 24/01/2011 at 22:35
   Permalink

   Som jeg har nevnt før, RiksTV og Grundig har visst om disse feilene siden mai/juni i fjor. Men ikke gjort noe med det.

   Eneste trøsten, hvis man kan kalle det det, er at det er fler med akkurat de samme feilene.

   Reply
 • 25/01/2011 at 12:54
  Permalink

  Det er feil på SCARTutgangen også. Der vises bare TVbilder, mens menyer, og lista over alle opptak ikke vises. I opptakslista vises bare “preview” bildet som er oppe til høyre, men den fyller hele skjermen. (Jeg har sendt ny mail til Grundig med denne feilen i dag.)

  Med andre ord, å bruke denne boksen til en TV med bare SCARTinngang (rørTV) er ikke noe poeng da man ikke har mulighet til å bruke PVRfunksjonen.

  Reply
  • 29/01/2011 at 02:38
   Permalink

   Noe har skjedd i oppdateringa som gjør det slik, tror ikke det var sånn før.

   Men hvis du bruker den nederste SCAART-kontakten og ikke har i HDMI-kabelen samtidig, så skal alt fungere normalt. Jeg testet det, og det virket i alle fall for meg.

   Reply
  • 09/02/2011 at 17:30
   Permalink

   For å fjerne VOD trykker du først Menu-tasten. Deretter velger du 5) Installasjon. Så velger du 6) Fabrikkinnstillinger. Her må du trykke inn en kode, har du ikke forandret denne, så trykk 1234. Til slutt velger du Avinstaller “Alltid Underholdning”.

   Reply
 • 13/02/2011 at 23:53
  Permalink

  Fikk denne fra grundig.Hvis dette hjelper noen. Ble lovet ny oppdatering. Men ingen dato.

  ————————————————————————————-

  Ny SW oppdatering på DTR 8860 PVR,

  Det er først og fremst anbefalt å ta en ”fabrikkinnstilling” på meny /Installasjon velg fabrikkinnstilling og
  kode 1234. Velg kun det øverste valget. Det er ikke nødvendig å si ” ja ” på klargjøre harddisk, da slettes alle
  opptak.

  Ved fabrikkinnstilling mister du kun dine favorittinnstillinger, hvis du har laget noen, og får standard PIN kode
  tilbake dersom du har endret denne.

  NB. ved ny Sw og fabrikkinnstilling kommer automatisk 5 volt for ”aktiv antenne på” har du ikke forsterker
  skal denne stå i posisjon ”aktiv antenne av”

  Hvis det er andre problemer kan dette være noen tips som vil kunne hjelpe:

  Zapping tar lengre tid:
  Den nye sw-versjonen er innstillt på å automatisk justere oppløsning av bildet, avhengig av hvilken oppløsning
  hver enkelt tv-kanal benytter. Dette gjør at kanalbytte/zapping tar lengre tid. Dersom man setter mottakeren til
  alltid å velge 720p-oppløsning (som er den oppløsningen som benyttes på de fleste HD-kanaler på RiksTV) vil
  zapping gå raskere, uten at bildekvaliteten blir dårligere. Dette gjøres ved å trykke på ”DISP”-knappen nederst
  til høyre på fjernkontrollen inntil mottakeren står på 720p.

  Hvis du ikke bruker Digital tekstv så ofte, kan du i menyen ”Dine Valg” og ”Vis valg” sette ”Applikasjon
  AutoSTART til ”nei” da vil mottakeren virke raskere ved zapping. Når du bruker Digital tekst-tv (blå knapp)
  må du først starte ”applikasjoner” på ”APP” knappen på fjernkontrollen før denne funksjonen virker.

  Opptak:
  Den nye sw-versjonen inneholder mer avansert opptaksfunksjonalitet enn den gamle, bl.a. for å muliggjøre
  serieopptak og opptak av flere programmer samtidig. På den gamle versjonen ble opptak gjort til et fast
  tidspunkt. På den nye versjonen benyttes dynamisk metadata (EPG) for å bestemme tidspunkt for opptak. Dette
  har følgende fordeler: mottakeren er i stand til å ta opp en reprise dersom originalprogrammet går samtidig
  med andre planlagte opptak, og det muliggjør at man kan programmere inn opptak av serier, uavhengig av
  sendetidspunkt , det muliggjør opptak av riktig program selv om programtidspunktet endrer seg etter at man
  har programmert opptaket.

  Imidlertid vil denne dynamikken også kunne medføre at programmerte opptak kommer i konflikt med
  hverandre uten at man vet dette på forhånd (flere enn to programmer går på samme tidspunkt), og enkelte
  opptak vil da kunne bli avlyst uten at brukeren får beskjed om dette. Typisk vil det da stå i opptakslisten
  at opptak ikke var mulig grunnet feil på signal. En vei rundt dette er å velge ”Opptak med timer” i
  opptaksmenyen i EPG’en, du kan gå til det programmet du ønsker å gjøre opptak av, for så å trykke opptak
  via timer, da ligger alle data der for opptaket. (Piltast ned etter at man trykker ok for opptak). Mottakeren vil
  da gjennomføre opptaket til det tidspunktet som programmet er satt opp på, på tilsvarende vis som den gamle
  SW versjonen gjorde det. Den nye versjonen vil da fungere slik den gamle versjonen gjorde, eneste forskjell i
  forhold til gammel versjon er at det planlagte opptaket ikke vil være synlig i EPG’en.

  Selv om denne PVR’en er blant de kraftigste på markedet er det en øvre begrensing på opptaksplass (500
  GB). Når man legger inn serieopptak vil disken fylles opp ganske fort og opptak blir deretter ikke mulig å
  gjennomføre. Et tips er derfor å jevnlig gå inn i opptakslisten og slette opptak man ikke lenger trenger. Husk
  også å slette eventuelle serieopptak som man ikke trenger. Hvor mye ledig plass det er på disken ser man øverst
  i opptakslisten. Man bør sørge for at det alltid er minst 10% -15% tilgjengelig plass da vil mottakeren jobbe
  lettere.

  I noen tilfeller blir kanalbanner stående på skjermen, grunnen til dette er at mottakeren jobber, vent til den er
  ferdig før du trykker på en ny knapp ellers tar det lenger tid.

  Grundig jobber aktivt med å rette øvrige opptaksproblemer og å optimalisere ytelsen i en ny sw-versjon. Det er
  ikke mulig å legge tilbake til gammel versjon.

  Med vennlig hilsen
  Grundig Nordic No AS

  \———————————————————————————–

  Mvh
  Thomas

  Reply
  • 15/02/2011 at 23:34
   Permalink

   Ikke så mange revolusjonerende tips fra Grundig. Å avinstallere VOD hjelper også litt. Men det fjerner jo likevel ikke alle feilen som denne boksen nå har.

   Reply
 • 06/03/2011 at 18:35
  Permalink

  Meldte fra til RiksTV i dag om alle de problemene som beskrives her, de sier at Grundig veldig snart vil komme med en Patch og at de holdt på med tester. De sa også at de vanlig vis ikke laget saker på slike henvendelser da de allerede viste om det. Så da sitter vell ledelsen og ser at det er jo bare en sak om dette så folk synes sikkert ikke det er så viktig… jeg ba dem lage en sak på dette fra meg, og oppfordrer andre til både å melde fra samt å få laget en sak som må følges opp,

  ygg

  Reply
 • 10/03/2011 at 17:04
  Permalink

  Siste fra Grundig:
  “Vi jobber med å utbedre de programvarefeilene som har oppstått på en del mottakere. Det ligger en ny programvare til testing nå, men vi vet enda ikke om denne blir godkjent. Testperioden varer i 3 uker. Dersom den blir godkjent vil vi antageligvis rekke å få den lansert i mars. Dersom den ikke bli godkjent vil den tidligst bli lansert i april.
  Vi håper selvfølgelig at programvaren blir klar snart og at din mottaker vil fungere som den skal igjen så fort som mulig. Beklager at det tar noe tid å få dette på plass.

  Med vennlig hilsen

  GRUNDIG Nordic No A/S”

  Reply
  • 10/03/2011 at 18:30
   Permalink

   Bare å smøre seg med tålmodighet, altså.

   Interessant at de skriver “Dersom den blir godkjent. Lurer på hvorfor forrige versjon blei godkjent.

   Reply
 • 28/03/2011 at 19:27
  Permalink

  Hei og tusen tusen takk for at denne bloggen er oprettet. Jeg holder på å bli splitter pine gal av dekoderen min. Virker som om den fikk litt hikke når den ble oppgradert i desember – alle opptakene ble slettet og den har ikke vært seg selv siden. Har som dere andre masse rariteter rundt paralelle optak – men det mest iriterende er at boksen til stadighet henger seg opp slik at eneste løsningen er å nappe ut kontakten – med påfølgende 5-10 minutters oppstartstid. Dette har bare blitt verre og verre og i det siste er det snak om 4-5 ganger pr. kveld. Jeg venter spent på den varslede oppgraderinga. Om den ikke snart kommer – eller den ikke fungerer så er det bye bye til RiksTV

  Reply
  • 28/03/2011 at 21:03
   Permalink

   Da har jeg sendt en ny epost til både RiksTV og Grundig om å oppdatere meg på hvordan det ligger an med en programvare som faktisk virker som den skal.

   Reply
 • 29/03/2011 at 22:18
  Permalink

  Det er nå gått tre måneder siden oppdateringen kom. Siden det ikke har kommet noen firmware som fikser disse problemene, har jeg igjen vært i kontakt med RiksTV og Grundig angående saken.

  Dette skrev RiksTV i sitt svar til meg:

  Vi jobber med å samle sammen alle typer mangler, og setter sammen en ny programvare som vil rette opp dette.
  Det er desverre inget estimat for dette.
  Beklager det intrufne, og de ulemper dette har medført.

  Ikke så veldig konkret. Et typisk standardsvar. Heldigvis var Grundig noe mer kontrete i sitt svar:

  Vi beklager at det tar tid å få på plass en ny programvare. Arbeidet med å skrive ny programvare har pågått siden januar da tilbakemeldingene fra fullskala lanseringen var samlet inn og man kunne identifisere gjentatte feil. Det har vært flere versjoner inne til testing, men dessverre er det ingen som har vært 100 % riktig enda. Vi venter nå på svar fra en test som, etter det vi kjenner til, vil avsluttes i neste uke. Det er teknisk komplisert å få alle funksjoner til å fungere samtidig, men vi har fått positive tilbakemeldinger på de programvarene som har vært testet. Dessverre er det stadig noen småbugs som henger igjen. Hvis alt faller på plass i neste test vil programvaren lanseres nå i april. Dog vet vi fra tidligere at testing av ny programvare skaper muligheter for nye feil. Vi kan derfor ikke si med sikkerhet at den nye programvaren blir godkjent i april, men det er dette vi håper på. Utbedringen har høyeste prioritet hos vår underleverandør som lager programvaren.

  Beklager at jeg ikke kan være mer konkret angående når du kan forvente at den nye programvaren er på plass, men jeg kan forsikre deg om at vi ønsker den klar så fort som overhodet mulig.

  Er det mulig å håpe på at oppdateringa er her før mai (2011 altså)?

  Reply
 • 01/04/2011 at 10:36
  Permalink

  Det som er litt deprimerende, er at selv om de fikser de alvorligste feilene, er dette stadig en nokså basic “toppmodell”. Det er bla. ingen intelligente funksjoner for å organisere opptak:

  * Man kan KUN slette ett opptak om gangen, og det kreves 4-5 klikk på fjernk. for å slette ett. Man sitter der å klikker og klikker og klikker…
  * Man kan ikke sette oppptakeren til å skrive over de eldste opptakene når disken er full, for å unngå at opptak går tapt. Det er alltid de nyeste opptakene men er mes interessert i uansett.

  Reply
 • 11/04/2011 at 13:44
  Permalink

  Flott side Frank og enig(irritert) over de samme feilene med denne mottakeren.Har sendt mail til både riks-tv og Grundig med stort sett samme som dere har listet opp. Her er svaret fra Grundig:

  Takk for din tilbakemelding.

  Det er dessverre riktig som du sier, at de feilene du lister opp har fremkommet på en del mottakere etter oppdateringen. Vi håper å ha ny programvare så fort som mulig. Det er fortsatt realistisk at den vil komme nå i april, men vi venter tilbakemelding på dette. Status pr i dag er at feilene i stor grad er utbedret, men det er stadig noen småbugs som må være i orden før den lanseres. Vi håper da at disse skal løses i løpet av kort tid.
  Du har kanskje allerede forsøkt det, men les tips i vedlagte skriv for tips til utbedringer du kan forsøke selv inntil den nye programvaren er på plass. Spesielt det med å ta opp med Timer i stedet for vanlig programmering av opptak har vist seg vellykket som en midlertidig løsning.
  Beklager dersom det ikke har fremkommet tydelig at VOD tar 50% av kapasiteten på hard disken. Dersom du ønsker kan denne tjenesten avinstalleres i fabrikkgjenopprettingsmenyen.

  Vi beklager igjen de feilene som har oppstått i den nye programvaren og håper at du snart vil ha en mottaker som fungerer slik du ønsker.

  Med vennlig hilsen

  GRUNDIG Nordic No A/S

  Reply
  • 11/04/2011 at 17:52
   Permalink

   Takk.

   Det er bra at du også har sendt dem epost. Viktig at de får vite om omfanget av problemene. Flott at du og mange andre også kommenterer dette innlegget.

   Reply
 • 14/04/2011 at 14:03
  Permalink

  Boksen holder jo ganske enkelt ikke mål slik den framstår nå.
  Kvalitetsmessig er det ikke oversenstemmelse med hva som ble lovt og hvordan det i praksis virker. Jeg vi si at det er en så stor mangel med produktet (bl. a. at den ikke tar opp det jeg setter til å ta opp!) og at en derfor bør reklamere.
  Pengene tilbake eller et produkt som tilfredstiller spesifikasjonene.

  Om dette er like greit for RiksTV eller Grundig er en annen sak – om alle skulle kreve dette kommer de til å prøve å vri seg unna med alle midler.

  Men jeg skal gjøre et forsøk :-)

  Reply
 • 25/04/2011 at 14:35
  Permalink

  Jeg er også en uheldig eier av DTR 8860. Etter at jeg fant denne bloggen sendte jeg en mail til RiksTV fordi jeg også opplever de samme irriterende manglene etter at VOD kom med en oppdatering.
  ** Min mail **
  Jeg er ikke lenger i tvil om at RiksTV primære visjon/mål er å tjene penger.

  For all del – jeg har ingen aversjoner mot at noen håver inn overskudd i rikelig monn,
  men grunnlaget for profitten skal være basert på solide produkter med akseptabel kvalitet. Det er bare trist å se et fullstendig oppegående produkt som dekoderen
  Grundig DTR 8860 bli ofret på profittens alter i et lite gjennomtenkt stunt
  av en programoppdatering til VOD.

  Jeg er fullt ut kjent med at det normal aksept for å levere et nytt produkt
  med en viss grad av “barnesykdommer” og bugs, for så å komme med
  oppdatert forbedring innen rimelig tid.

  Så hvorfor godkjenner RiksTv en oppdatering som fører til at:

  – Jeg får beskjed om at det skjer to parallelle opptak selv om dette ikke er tilfelle. Det kan være flere timer mellom de to opptakene, eller på forskjellige dager.
  – Programmer i opptakslisten står med “Ukjent” som opptaksdato.
  – Når jeg skal planlegge opptak via EPG for et program som går samme dag som jeg stiller inn, blir opptaket i så og si alle tilfeller stilt inn for reprisen som går om flere dager, eller ikke lagret som opptak i det hele tatt.
  – Dekoderen er blitt tregere ved kanalskifte. Opp til 10 sekunder for å skifte en kanal er lenge. Heng oppleves også i menyene.

  Når jeg etter et søk på nettet ser at forum og blogger fylles av tilsvarende erfaringer,
  samt at RiksTV har hatt en tilsvarende beta-utgave gående siden mai 2010 i Oslo-området UTEN å korrigere noen av disse punktene før lansering i desember 2010, er det påfallende å hevde det jeg gjør i innledningen.
  Hva med oss “vanlige kunder” som gir blaffen i VOD, og som opprinnelig kjøpte en av markedets beste dekodere med opptaksfunksjon?

  ** RiksTV svar **
  Takk for din henvendelse.

  Ved den nye programvaren til PVR mottakeren, har vi oppdaget feil som er uventet for oss, og som ikke viste seg på vår testrunde av programvaren.
  Vi jobber derfor med å samle sammen alle typer mangler, og setter sammen en ny programvare som vil rette opp dette.
  Det er desverre inget estimat for dette.
  Beklager det intrufne, og de ulemper dette har medført.

  For mer informasjon om våre produkter og tjenester, se http://www.rikstv.no

  Ha en fin dag.

  Reply
  • 25/04/2011 at 19:00
   Permalink

   Flott at du også har sendt epost til RiksTV. Håper det kommer en oppdatering snart. Jeg har ventet lenge nå.

   Reply
 • 04/05/2011 at 14:21
  Permalink

  Da fikk jeg melding fra Riks-Tv om ny oppdatering.
  Håper den retter opp i elendigheten.
  PVR har ikke vært til å stole på siden siste oppdatering.

  Reply
  • 04/05/2011 at 14:33
   Permalink

   Hei
   Min ble oppdatert i natt. Ser veldig bra ut. Har ikke prøvd opptak, men å skifte mellom kanaler funker greit nå!

   Reply
 • 06/05/2011 at 18:44
  Permalink

  Hmmm….. Ingen oppdatering hos meg enda!(oslo)

  Til dere som har fått oppdatert, hva er programvare informasjonen. Hos meg er den 904.388

  Er det noen forbedring?

  Reply
  • 06/05/2011 at 19:05
   Permalink

   Jeg bor i Oslo og fikk oppdateringa i natt. I Oslo er det en ekstra MUX med lokal-TV, og jeg tror (uten å vite det sikkert) at det er på denne MUXen oppdateringene kommer. I blokka jeg bor, har de bare lagt inn de 5 hoved MUXene (og ikke den med lokal-TV). Så jeg ordnet meg med en egen bordantenne i natt (har gjort det ved tidligere oppdateringer også).

   Ny versjon er 918.396.

   Jeg har gjort en svært begrenset testing i løpet av dagen. Har tatt opp mye, enkelt opptak og serie. Så langt, ser dette ut til å fungere som det skal.

   Kommer til å teste litt i løpet av helga, så et nytt innlegg i bloggen vil komme om ikke lenge.

   Reply
 • 06/05/2011 at 20:37
  Permalink

  Vi har også fått den nye oppdateringen.Versjon 918.396. Merker den er noe kjappere. Ikke testet noe spesielt enda. Men eneste jeg la merke til att den hang seg opp i stad. Håper ikke vi er like langt med denna oppdateringa. Da blir denna boksen hagle mat.

  Takk igjen for denna sia. Vært morro og kunne følge med på hva som skjer.

  Takk frank!

  Mvh

  Thomas

  Reply
  • 06/05/2011 at 21:31
   Permalink

   Hyggelig at du har likt dette innlegget. Har vært interessant å følge med hvordan andre har opplevd disse problemene.

   Kommer som sagt til å teste boksen mer denne helga.

   Reply
 • 07/05/2011 at 17:45
  Permalink

  hei og takk for flott blogg, er det noen av dere som har mistet alt på harddisk etter oppdatering?? begynner å bli VELDIG lei av dette tullet!

  Reply
  • 08/05/2011 at 00:22
   Permalink

   Jeg har ikke mistet noe. Alt virker greit til nå. Har prøvd ulike former for opptak og det ser ut til at det virker som det skal. Dog ser det ut til at den tar opp reprisene ved serieopptak. Likevel er det bedre med for mange opptak enn ikke noe i det hele tatt.

   Reply
 • 09/05/2011 at 15:57
  Permalink

  Min boks er også oppdatert. Håper dette løser de problemene som har vært.

  Reply
 • 09/05/2011 at 17:46
  Permalink

  Heisann. Mine erfaringer etter oppdateringen er som følger:
  HDCP-feilmeldingen er borte. Har ikke mistet noen opptak. Alle opptak jeg har lagt inn i listen har blitt tatt opp. Har ikke testet serieopptak, kun enkle opptak via EPG.
  I tillegg virker det som om alt går fortere, både kanalskifting, EPG og å bla i menyene.
  Så nå ser det ut som at boksen funker slik reklamen lovte, når jeg kjøpte den.

  Takker for en hjelpsom blogg, blodtrykket sank (litt) når jeg så at det var plenty med andre som hadde samme problemene som meg.

  mvh Bjarte

  Reply
  • 09/05/2011 at 18:36
   Permalink

   Jeg har samme opplevelse av oppdateringa som deg. Har også testet serieopptak. Ser ut til at den også tar opp reprisen. Eks; har stilt inn The Walking Dead (Fox Crime) på serieopptak. Den tok opp episoden + tre repriser! Men jeg vil heller at den tar opp reprisene også enn ingenting. Reprisene kan jo tross alt slettes.

   Jeg er glad at så mange har kommentert på dette innlegget, men syn at så mange har hatt problemer.

   Reply
   • 10/05/2011 at 18:36
    Permalink

    Boksen har i flere dager stått og vist “test” etter nattas strabaser, og stått, og stått, og stått. Flere timer!
    Måtte kople fra spg.tilførsel og sette tilbake før jeg klarte å få noe mottak i det hele tatt.

    Er sannelig ikke sikker at den i det hele tatt klarte å oppdatere noe som helst for jeg sjekka ikke noe prg.versjon – for det var noe kluss med uforståelig opptakskollisjon.

    Men i dag har i dag fått prg.versjon 918.396 – etter nok en gang å måtte trekke ut spg.tilførsel da boksen sto i “sju stein” og lyste optimistisk “test” i mot meg.

    Da gjenstår å sjekke litt nærmere – spesielt opptak.

    Reply
    • 11/05/2011 at 17:48
     Permalink

     Det hørtes litt rart ut at den hadde stått i test-modus i flere timer. Oppdateringene hos meg har gått veldig raskt. Testen har vært over i løpet av få minutter.

     Har fått gjort en del opptak, både serie- og enkelopptak. Alt har fungert uten problemer så lang, og det lover bra. Som nevn tar den også opp repriser ved serieopptak, men heller det enn ingen opptak i det hele tatt.

     Reply
 • 14/05/2011 at 20:10
  Permalink

  En liten oppdatering. Jeg har fått HDCP meldingen 2 ganger nå, men ikke hver gang jeg slår på. Lurer på om det er fordi det går gjennom sorround forsterkeren, at det er en liten forsinkelse i den som gjør at den kommer med den mld av og til.

  Reply
  • 14/05/2011 at 21:43
   Permalink

   Den har dukket opp hos meg noen ganger også. Jeg tror det har skjedd de gangene jeg har gått fra PS3 til PVR-boksen.

   Reply
 • Pingback: Ny oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD som virker (mai 2011) | Frank Eivinds verden

 • 19/09/2012 at 23:25
  Permalink

  Da har vel min DTR 8860 VDO tatt kvelden.
  Når jeg setter i strømmen står det test og slik står den i timer, inntil den går i svart.Ingen symboler i displayet, men hører vifta går) Har tatt ut strømmen og latt den stå i dager. Får samme resultatet. Hvis jeg tar ut strømmen og setter den inn igjen etter kort tid (minutter) går den i svart umiddelbart igjen. Da kommer heller ikke TEST opp i dispalyet.

  Noe håp?

  Ivar

  Reply
  • 19/09/2012 at 23:33
   Permalink

   Nei, da er alt håp ut.

   Det samme skjedde med min. Leverte inn i første halvdel av august. Fikk beskjed at den ikke kunne repareres og at hverken butikken (Siba) eller Grundig hadde ny PVR å gi meg, så da fikke jeg alle pengene tilbake (uten å spørre om det).

   Passet forsåvidt greit, da Strong kommer med ny hybrid mottaker nå. Den er bestilt og brukte bare halvparten av penge jeg fikk igjen.

   Reply
 • 11/10/2012 at 11:20
  Permalink

  Vi har også DTR 8860 , og har hatt mye problemer med den, så jeg har til tider vært ganske oppgitt og frustrert (les rasende …). Her en dag stod det plutselig TEST i displayet og den nektet å gå ut av det moduset, uansett hva jeg gjorde. Jeg skrev mail til RiksTV , men fikk ikke svar. Etter noen dager ringte jeg kundeservice og ble veiledet gjennom en prosess som ikke hjalp i det hele tatt. De konkluderte med at dekoderen var død, og lovet å sende en ny STRONG hybrid-dekoder. Samme dag kom plutselig svar på eposten jeg hadde sendt, med beskjed om at det var sendt en ny dekoder ( hva hadde skjedd om jeg ikke hadde ringt? Hvor lang tid hadde det da gått før de tok kontakt?)
  Så gikk det flere dager uten at noe skjedde, og jeg jeg måtte kontakte kundeservice igjen. Det viste seg at de hadde sendt dekoderen til feil adresse, enda jeg oppga kundenr. og alt. De lovet å sende en ny omgående og jeg skulle også få 100 kr. i rabatt ved neste fakturering.
  Nå har jeg omsider fått dette nye “vidunderet” i hus og alt ser ut til å fungere, i hvert fall så langt … MEN, det ergrer vettet av meg at jeg aldri får sett alle de filmer, serier, naturprogrammer osv. som jeg skulle ha og kose meg med utover høsten og vinteren. Jeg føler meg lurt! Har på en måte kjøpt en vare som jeg ikke har fått.

  Så hvis noen vet en måte å få tilgang til disse opptakene på, så vil jeg veldig gjerne vite det! Kanskje Grundig selv har et forslag??

  Reply
 • 24/10/2012 at 09:46
  Permalink

  Hvem er det som har funnet denne defekte komponenten? Har du fått den reparert et eller annet sted, eller har du “mekka” selv? Fortell, fortell…
  Jeg skulle gjerne fått fiksa min, så jeg får sett alle programmene som er på den. Så lenge den funket, var jeg nesten vel så fornøyd med den som den nye…

  Den nye STRONG-boksen er ikke feilfri den heller. Så langt har det vært litt risikosport å pause, for når programmet kjøres i gang igjen, mister en deler av programmet (det er ikke bare å trykke på videre-knappen”, for den reagerer ikke alltid, og hvis en trykker for lenge, så hopper den et stykke ut i programmet og spoling får en ikke tilbake til startpunktet) , når jeg skal bla meg NEDOVER i EPG, stopper den liksom opp i menyen og virker kun hvis jeg blar meg SIDELENGS til neste kanal. Bildet hakker og “fryses” osv. Det fulgte med en veldig forenklet bruksanvisning. En mer utfyllende en måtte jeg printe ut på nettet.

  For å si det sånn, så var det mer mer stabilt før digital TV kom. Det kunne være litt refleks innimellom, og billedkvaliteten var selvfølgelig ikke så god. Men vi slapp det som har blitt en del av en TV-seers hverdag etter at digitaltv kom: Akutte raserianfall, periodevis høyt blodtrykk og frustrasjonsnivå, en følelse av at et magesår er i emning osv.

  Reply
  • 24/10/2012 at 15:05
   Permalink

   Det er stort sett samme problemet med alt av hjemmeelektronikk som stuves sammen inne i en benk. Temperaturen blir for høy og noen deler liker ikke det. I dette tilfellet er det en kondensator som ryker og antgelig drar ned spenningen i nettdelen slik at oppstart blir problematisk. Kan ikke garantere at det løser andre sitt problem. Det som er typisk er at den til slutt blir helt svart og må stå frakoblet en stund før den ser ut til å kunne la seg starte. Den kommer aldri lenger enn til TEST før det samme skjer. Jeg ordnet min selv etter å ha studert printkortet og funnet en kondensator med feil verdi. Har “litt erfaring” kan man si :) Jobber på et serviceverksted.

   Reply
   • 24/10/2012 at 16:45
    Permalink

    Er jo greit når man kan fikse slik selv. Men vil vel tro det gjelder svært få av den typen ‘vanlig TV-serier’.

    Synes å huske at jeg leste på et forum at noen hadde kommet fram til det samme (mulig det var deg, det husker jeg ikke).

    Reply
  • 24/10/2012 at 16:42
   Permalink

   Jeg har også lagt merke til at man av og til ikke kommer lenger ned i EPG. De gangene det har skjedd hos meg, har jeg sett at det program står “dobbelt” oppført, to program for samme tid. Kan se ut til at om det skjer en forandre i programoppsettet, blir bare det nye programmet lagt til i EPG uten at det gamle slettes.

   Likte det siste avsnittet ditt :-) Det var kanskje noe enklere i den analoge tiden.

   Reply
 • 24/10/2012 at 20:50
  Permalink

  Takk, Frank Eivind :-). Ting var nok enklere, men jeg ønsker meg likevel ikke tibake dit.

  Det er jo deilig å kunne sette seg i godstolen og se en god film på et svært flak av en flatskjerm-TV. Og til tider er det bare pur nytelse å se det skarpe bildet og de flotte fargene. Dvs …. helt til bildet begynner å hakke, eller du har satt programmet på pausing og skal lage deg litt god mat, og når du kommer tilbake, har fjernkontrollen bestemt seg for å tverke litt og halve programmet er vekk…

  Dæsken, Helge, bor du langt unna.. ? ☺
  Så heldig du er som kan fikse slikt selv! Jeg har ihvertfall ikke tenkt å kaste boksen, i tilfelle jeg kommer over en nerd som kan mekke litt på den.

  Reply
  • 24/10/2012 at 23:55
   Permalink

   Jo takk. Gikk først for å kaste boksen i søppla siden den var utenfor garantitiden. Tenkte at det kunne være verdt å lette på lokket å sjekke litt. Arti å kunne fikse i alle fall denne feilen. Trodde først det var en software-feil og at det ikke var noe å gjøre. Lett å tenke i de baner. Det viste seg å være noe helt annet. Holder forøvrig til i nordnorge.

   Reply
 • 25/10/2012 at 09:11
  Permalink

  Hm, det blir litt for langt å reise helt dit opp ;-)

  Er litt usikker på om RiksTV egentlig vil gjøre noe med feilen. Jeg fikk denne STRONG- hybriden som erstatning, og da kan de selge meg flere produkter, men de skal få vente lenge på det. Først vil jeg ha levert det jeg allerede betaler for, et feilfritt og bra produkt!

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: